HOBBYMANIE(5)

Co nepotřebuje Bára Štěpánová k bydlení? Ložnici!

Její bujné poprsí skrývá až nečekaně něžné a v lecčems typicky holčičí srdce. Nemálo se to odráží i v její domácnosti, nejvíce pak v jejím pokoji. Vládnou zde růžové a vanilkové odstíny, taky nějaký ten volánek, prostor zaplňují hromady panenek a andělíčků s nekonečnem růží a růžiček. „Já jsem taková typická ženská, co ji potěší jedině dárky jako parfémy, botičky, šatičky…,“ doplňuje Bára svůj portrét.

Angličtější víc, než Angličané

„Kdepak by mě dřív napadlo, jak velikánskou budu mít jednou radost z něčeho takového, jako je obraz?!“ podivuje se sama nad sebou, když upozorňuje na originál na stěně; Raněnou rytířku dostala od kamaráda, muzikanta a malíře Martina Němce.
Nejen holčičí srdce se však odráží v tomto bydlení, Bára miluje tradičnost, byť nikoli českou. „Mám ráda anglický styl,“ prozrazuje další ze zdrojů své inspirace. Už samotný dům z lícových cihel s řadou vikýřů navozuje ten dojem, stejně jako další cihlové prvky v zahradě i v interiéru. Ani jeden z lustrů nepochází z obchodu, najdete tu jen samé starší kusy „s duší“.

I úchytky na kuchyňských skříňkách mají babičkovský ráz; jsou z mosazi a porcelánu. „Bylo tady už pár Angličanů a museli uznat, že to máme angličtější než oni,“ pyšní se Bára.

Jak na domácí pohodu? Zrušte ložnici!

Co v domě Báry a jejího partnera Míry Barabáše chybí, je ložnice. „Já vyznávám vlastní pokoje, kde má člověk všechno, co potřebuje, a zařídí si ho tak, jak se mě líbí. No uznejte, že v tom mém by se normální mužskej musel zbláznit. Jenže pro mě představuje vysněnej pokoj – s andělíčkama, panenkama, růžičkama… Taky když třeba v noci nespím, tak si můžu číst nebo koukat na televizi, aniž bych někoho rušila.

Míra v tom svém pokoji zas třeba i zkouší s kapelou. Má tam taky velkou postel, takže když chceme být spolu, řekne třeba: ,Krtku, už jsi u mě dlouho nebyla. Nešla bys dneska ke mně?‘ A jakmile ráno odchází dřív, přijde mi dát pusu. Je to strašně krásný, takže všem tenhle systém doporučuju.“

Sympaticky nadstandardní je zde v domě „sociálka“ – trojice toalet a dvě koupelny. Koupelna v přízemí pak dává možnost zavést vedle termínu obytná ložnice rovněž spojení obytná koupelna – ať už jde o její velikost, dvojici velkých oken, křesílka se stolkem, obrazy, dekorace, anebo televizi a infrasaunu.

 

Napsat komentář