HOBBYMANIE(5)

Klasická sýrová roláda: Přípravu zvládnou i začátečníci! Překvapte gejzírem chutí

Jediná věc, na kterou musíte dávat pozor, je příprava sýrové placky. Když se zadaří, pak už můžete popustit uzdu své fantazii a tak trochu si zahrát na pejska a kočičku ze slavné pohádky: Je jenom na vás, čím ji v základu natřete. Může to být pomazánkové máslo (s příchutí i bez ní), hořčice, paštika, pomazánka z nivy, s pažitkou…
Stejné je to i s náplní, kdy může využít zbytků z lednice, šunku, uzené maso, salámy atd. Kombinací je nepřeberné množství. Můžete dokonce roládu chuťově rozdělit, půlku naplnit tak a druhou zase jinak.

Co budete potřebovat:

* 400 g tvrdého sýra
* pomazánku (pomazánkové máslo, nebo paštiku, hořčici atd.)
* 4 plátky šunky
* různé druhy krájených salámů podle chuti

Jak na to (fotopostup najdete pod článkem):

Do mikroténového sáčku zabalte kostku tvrdého sýra a v horké lázni ji nechte roztavit. Až bude sýr dostatečně měkký, je třeba v dalším kroku spěchat! Rychle vymodelujte kouli „těsta“ a válečkem z něj vyválejte tenký plát.
Ten namažte libovolnou pomazánkou, v našem případě jsme použili klasické pomazánkové máslo. Začněte klást na střed šunku nebo uzené, kraje obložte kolečky salámu. Potom začněte plát opatrně rolovat. Hotovou roládu zabalte do potravinové fólie a nechte v chladničce ztuhnout. Plátky krájejte až před tím, než je ponesete na stůl.

Autorka a foto: -jiv-

FOTOPOSTUP:
[post_gallery]

Napsat komentář