HOBBYMANIE(5)

Lechtivé dorty: Tahle slaná ňadra jsou… opravdu k sežrání!

Odhalená ňadra fascinují umělce odedávna. Připomeňme Věstonickou venuši (29 000 – 25 000 let př. n. l.), Tizianovu Venuši urbinskou z roku 1538 nebo Rubensovy kypré krásky ze 17. století. Snad nám tedy zarytí mravokárci prominou, když se tohoto věčného tématu zhostíme i na našich stránkách.
Možná přece jen někoho rozčilíme nebo pohoršíme. Zároveň však věříme, že se najde více těch, které potěšíme a inspirujeme k tvorbě slaného dortu, jenž spolehlivě „okoření“ každou pořádnou oslavu, hlavně tu, jejímž protagonistou je muž jakéhokoliv věku. Dílo je to nápadité i velice chutné.
Který zástupce „silnějšího pohlaví“ odolá nášupu oblíbených pomazánek, tvrdých sýrů, chutných tvrdých salámů, šunky, oliv a pikantních papriček? A tvůrkyně, případně tvůrci, se nemají čeho bát: Zdobení dortu je velice jednoduché a při jeho tvorbě uspěje opravdu každý.

Jak na to krok po kroku najdete v našem fotonávodu pod článkem!

Náš tip:
Ke stáčení dekorativních kornoutků použijte mastnější trvanlivé salámy nakrájené pokud možno na co nejtenčí plátky (ideálně přímo v obchodu). Velice dobře pak drží tvar a nerozevírají se. Velice efektně také působí, zvolíte-li k dekorování dva odlišné druhy salámu; jeden kořeněný s bílým sýrovým „lemem“ a druhý pikantní. Na kvalitě určitě nešetře!

Autor: -iri-

Recept na tento „hambatý“ dort jsme převzali z časopisu Dortománie. Ale víte, že jsou také dorty úplně nahaté? Byl to hit loňského roku mezi nejvyhlášenějšími cukráři. Co si pod tím pojmem představit? Nemusíte se obávat, že by snad šlo o něco obscénního. V tomto vydání časopisu Dortománie se dozvíte, že jde o dortík, který je povrchově neupravený. Není tedy pokryt ani krémem, ani potahem, takže bez ostychu odhaluje svou podstatu. Nejen toto archivní číslo ale i další, stejně jako aktuální i předplatné si můžete objednat ZDE »»»»»

Napsat komentář