HOBBYMANIE(5)

Na největším veletrhu sběratelů potkáte nejen Helenu Vondráčkovou…

Největší setkání sběratelů ve střední a východní Evropě bude hostit přes 230 firem z 35 zemí světa,10 % vystavovatelů se na veletrhu představí úplně poprvé. Například aukční síň Gärtner je dnes jedním nejaktivnějších obchodníků s filatelií v Německu, který se začíná významně prosazovat také na poli numismatiky. Z Berlína pak do Prahy zamíří aukční dům Schlegel, z Francie filatelie Marigny, z Madridu Španělská pošta a mnoho dalších.

Helena Vondráčková dostane na Sběrateli medaili

Zpěvačka Helena Vondráčková oslaví den před zahájením veletrhu 50 let svého působení na scéně populární hudby. Česká mincovna představí u této příležitosti na veletrhu Sběratel pamětní medaili s její podobiznou a limitovanou edici medailí vydaných společně s novým dvou CD Best of the Best. Se zpěvačkou se můžete setkat osobně první den veletrhu, kdy od  11:00 hod. uspořádá na stánku České mincovny krátkou autogramiádu.

TataBojs přijdou popřát Louis de Funèsovi

Ve čtvrtek ve 14:00 se bude v prostoru před stánkem České pošty slavit 100 let od narození francouzského herce Louis de Funèse a křtít příležitostné razítko a sběratelská dopisnice k této události za účasti fandů francouzského filmu z kapely TataBojs.

Kupte si nejkrásnější známku světa

Řada sběratelských zajímavostí bude na veletrhu k vidění vůbec poprvé,  např. nové poštovní známky s motivem předválečných automobilů Škoda Superb a Škoda PopularMonte Carlo z pera Maestro Václava Zapadlíka. Na stánku Maďarské pošty si bude možné koupit známkový aršík„Maďarští svatí a blahoslavení“, který letos vyhrál ve Vídni soutěž o nejkrásnější poštovní známku světa. Rakouská pošta zase přiveze známku z porcelánu, kterou lze regulérně nalepit na dopis.

Haló tady Bodie, centrálo slyšíte mě?

Poslední den si veletrh Sběratel připomene britského  herce Lewise Collinse, který ztvárnil postavu agenta Bodieho v legendárním britském seriálu Profesionálové. Poté co vloni zemřel, je ze slavné ústřední trojice oddělení CI5 na živu jen  Martin Shaw alias Doyle. Pro fandy Profesionálů  bude k dispozici speciální příležitostné razítko s podobiznou Bodieho, pohlednice věnovaná agentůlm CI5 a k focení automobil Ford Capri MKII, jež si zahrál v několika dílech. Vystavený exemplář s třílitrovým motorem, který je totožný s tím seriálovým, pečlivě zrestauroval Jiří Moravec, šéf českého Ford Capri Clubu.

Neleží vám doma poklad?

Stejně jako v minulých letech si mohou návštěvníci  nechat zdarma ocenit vlastní donesené poštovní známky, mince, medaile, akcie a minerály od nezávislých odborníků nebo ozkoušet pravost zlatých šperků. Poprvé v historii Sběratele doprovodí také veletrh výstava poštovních známek Praga Piccola. Půjde o malou nesoutěžní akci,  jejímž cílem je ukázat možnosti prezentace filatelistických sbírek laické veřejnosti.

Dětský koutek s hlídáním zdarma pro všechny návštěvníky

I letos bude postaráno o všechny malé sběratele. Dětský koutek s tradiční přípravkou malých filatelistů, tvůrčí dílničkou a možností přebalení a nakojení dětíbude k dispozici po celé tři dny veletrhu.

Napsat komentář