HOBBYMANIE(5)

Plněné papriky jinak: Bez rýže, se sýrem a se slaninou

Zapomeňte na rýži; jejím úkolem je náplň – přesněji maso v ní – nastavit, aby jí bylo víc! Opravdovou delikatesu představuje mleté vepřové v kombinaci s aromatickým, chuťově výrazným sýrem. Chybět samozřejmě nesmí sekaná cibule a krájená slanina, nejlépe anglická. Nicméně i špek zde hraje důležitou úlohu. Postará se o šťavnatý sos pod naplněnými lodičkami. Směs určenou k plnění ovšem nepřesolte; použité sýry jsou poměrně slané, totéž pak platí o anglické slanině a nakonec se přidá i špek na dně zapékací mísy, na který naplněné papriky rozložíte.

Papriky plněné vepřovým a sýrem:
100 g uzené slaniny (špek), 3 větší bílé papriky, 500 g mletého vepřového masa, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 100 g anglické slaniny, 150 g chuťově výrazného sýru (niva, blaťácké zlato, olomoucké tvarůžky apod.), 1 vejce, sůl, mletý černý pepř

Jak na to:

Slaninu nakrájejte nadrobno a rozložte na dno zapékací misky. Papriky podélně rozkrojte, odstraňte žebra se semínky a každou polovinu (lodičku) naplňte masovou směsí se sýrem: Mleté vepřové smíchejte s drobně pokrájenou cibulí a jemně sekaným česnekem. Přidejte nakrájenou anglickou slaninu, nahrubo strouhaný sýr a vše promíchejte. Do směsi přidejte vejce a dochuťte ji opatrně solí a pepřem. Mísu pak vložte do trouby a papriky pečte asi 30 minut při 170 °C. Hotové podávejte se zeleninovým salátem a plátky bílé veky nebo toustovým chlebem.
Autor:  -iri-

 

 

Napsat komentář