HOBBYMANIE(5)

Skvostné tvarohové řezy s malinovými vlnami

Tvarohové koláče a řezy jsou v kursu už řadu let a za tu dobu se je domácím hospodyňkám podařilo vypracovat do úchvatných výšin. Dokladem toho je náš tvarožník na pečeném sušenkovém soklu doplněný originální malinovou medovou polevou. Omáčka je zde vykroužená do podoby úchvatných rudých potoků a pramínků, ovšem tohoto efektu docílíte jen tehdy, bude-li dostatečně hustá.
Naproti tomu tvarohová náplň by měla být co nejjemnější. Do základu se tedy vyplatí zapracovat z předepsaného vajíčka pouze žloutek, zatímco z bílku vyšlehejte sníh a do náplně ho vmíchejte malou chvilku před pečením. Hotový koláč můžete nakonec dozdobit vyšlehanou smetanou a čerstvým ovocem; získáte tak úžasný lehký letní dortík…

 Co budete potřebovat:

 220 g máslových sušenek (BeBe apod.), 80 g másla; tvarohová náplň: 250 g měkkého tvarohu, 3 lžíce bílého jogurtu, 100 g proslazeného kondenzovaného mléka či smetany, 1 vejce, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžičky vanilkového cukru, špetka soli; ovocná omáčka: 200 g malin (čerstvé nebo mražené), 2 lžíce vody, 2 lžíce medu

 Jak na to krok za krokem:
(FOTOPOSTUP NAJDETE V GALERII POD ČLÁNKEM)

  1. Příprava tvarohových řezůSušenky jemně rozdrťte, nejlépe v robotu (chopper), případně ručně válečkem v mikrotenovém sáčku. Jemnou drobenku propracujte s rozehřátým vlažným máslem a lžící či pomocí dřevěného hříbku roztlačte sušší směs v rovnoměrně silné vrstvě na dno čtvercové formy cca 20 a 20 cm vyložené alobalem (přesahy přetáhněte před boky nahoru a ven). Dobře upěchovaný základ předpečte v troubě vyhřáté na 175 oC (cca 8 až 10 minut).
  2. V předstihu připravte ovocnou omáčku: Maliny zakápněte v rendlíku na plotně trochou vody, přidejte med a vše společně poduste cca 5 minut do zhoustnutí. Horkou hmotu propasírujte přes jemné sítko a hustou tekutinu nechte zcela vychladnout.
  3. Dále připravte tvarohovou náplň: Ve větší míse vymíchejte metličkou tvaroh s jogurtem a kondenzovaným mlékem či smetanou. Do základu dále zašlehejte rozklepnuté vejce, mouku, vanilkový cukr a špetku soli. Smetanový krém nalijte na předpečený korpus a povrch pokapejte hustou malinovou omáčkou. Jednotlivé kapky proškrábněte dlouze párátkem či nožem od příboru a vložte vše zpět do vyhřáté trouby; při 175 oC pak moučník pečte dalších 20 minut. Hotový nechte ve formě vychladnout a rozdělený na úhledné řezy podávejte. Řezy se vyplatí servírovat dobře vychlazené.

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Napsat komentář