HOBBYMANIE(5)

Vaříme s Vendy: Jak připravit dršťkovou polévku z masáků

 

Růžovka patří k nejchutnějším houbám
Růžovka patří k nejchutnějším houbám

Růžovka je výjimečná houba právě svou chutí. Ať ji připravíte na jakýkoliv způsob, leckdo si bude myslet, že nejde o houbu, ale o maso! A gurmeti, tedy skuteční labužníci vám potvrdí, že třeba dršťková polévka, připravená z masáků, předčí i tu z pravých hovězích drštěk. Že nevíte, jak na to? Kuchařka Vendula má pro vás exkluzivní recept:

Co budeme potřebovat:

500 g oloupaných, pokrájených a spařených masáků
2 lžíce sádla
1 velkou cibuli
4 lžíce hladké mouky
1 lžíci sladké mleté papriky
1,5 l vývaru
3 stroužky česneku
Sůl
Pepř
Majoránku
Mletý kmín

Postup:

Masáky oloupeme, nakrájíme a krátce spaříme vroucí vodou. Cibuli oloupeme, nakrájíme a zpěníme. Pak přidáme hladkou mouku a vytvoříme hnědou jíšku, do které přidáme sladkou mletou papriku a zalijeme vývarem. Mezi tím, co se nám jíška bude rozvářet, přidáme sůl, pepř, kmín, majoránku a nastrouhaný (nebo propasírovaný) česnek. Nakonec přidáme připravené masáky a necháme hezky pěkně provařit, aby se nám všechny chutě propojily.

hlíva ústřičnáTip Vendy:
Tuto polévku si můžete připravovat po celý rok, když místo masáků použijete dobře dostupnou hlívu. V sezóně je výhodou, že můžeme přidat i čerstvou majoránku ze zahrádky.

O AUTORCE RECEPTU:
VendyVendy je svým přístupem v dnešní době ojedinělá. Je to mladá maminka dvou dětí, která ráda vaří a peče. Navíc šla svou vlastní cestou, takže vaří jednoduše, z dobře dostupných surovin a nejvíce klasická česká jídla. Všechny fotografie receptů nafotila sama ihned po jejich uvaření či upečení, bez aranžování a food stylingu, takže pokrmy na fotkách vypadají tak, jaké jsou ve skutečnosti. V nedávné době vydala Vendula Špetlíková také vlastní kuchařku „Vaříme s Vendy“, o které se více dozvíte na jejích stránkách http://varimesvendy.cz/

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Napsat komentář