HOBBYMANIE(5)

Trendy v bydlení 2020: V detailech převládne nadčasová a elegantní černá

Magnetic v černém provedení

Jestli se někomu podařilo splnit aktuální trend černé na interiérových detailech, pak jsou to výrobci dveřního kování s mechanicky odolnou povrchovou úpravou titan černý mat. „Nejedná se o žádný nástřik či nátěr, ale o speciální technologií ncxanesenou tvrdou kovovou vrstvu, která k základnímu materiálu dveřního kování dokonale přilne.
Titan černý mat skvěle vynikne například u novinkového magnetického zavírání Magnetic – stejný odstín lze propojit na madle, zámku i zárubni,“ uvádí Roman Ulich, hlavní designér společnosti M&T, jediného českého výrobce designového dveřního kování. U vybraných modelů dveřního kování je dokonce matný černý povrch povýšen ještě tím, že je ručně zbroušen do působivého 3D efektu drásaného dřeva.

Chcete-li černou v detailu ještě zvýraznit a dodat jí na eleganci, pak sáhněte po skle! „V kolekci domovních vypínačů DECENTE nabízíme moderní matné provedení ve čtyřech barevných variantách a jednou z nich je právě černá, která svou elegancí povyšuje domovní vypínače na nepřehlédnutelný top designový prvek,“ říká Lenka Vodicová ze společnosti OBZOR Zlín.

Dřevohliníková okna Alu Design s černým vnějším pláštěm

A styloví detailisti pokračují dál – černou totiž nemusíte mít jen na dveřním kování nebo na vypínačích, ale můžete jí ozdobit i okenní rám! „Černé provedení oken, zpopularizované zejména moderními stavbami, je žádané u oken dřevěných i hliníkových, nebo jejich vzájemnou kombinací, tedy oken dřevohliníkových jako například Alu Design Quadrat. U nich trendy černá zůstává z exteriéru na hliníkové vnější obložce a interiérovou stranu zdobí dřevo, které místnosti dodá pocitové teplo a útulnost,“ radí Ing. Milena Tomčíková, produktová manažerka značky VEKRA.

Koupelnová deska s designovým umyvadlem JOY

Nicméně v tmavých barvách se předhánějí i výrobci nábytku, z nichž někteří navíc přichází s netradičními materiály jako VETRIXX! „VETRIXX je moderní akrylátová alternativa skla, u níž na první pohled zaujme ideálně rovná plocha i elegantní zkosená hrana s fazetou, které v kombinaci s dekorem v královské šedé nebo černé vytváří opravdu exkluzivní výsledek,“ uvádí Martin Dusík ze společnosti Trachea, největšího českého výrobce nábytkových dvířek.
Ostatně oblíbenost tmavých dekorů na nábytku potvrzuje také Ing. Petr Blažek ze společnosti Dřevojas, tradičního českého výrobce koupelnového nábytku: „Splnit přání o trendy uhrančivých barvách, jako je například antracit či basalt, pomohou koupelnové skříňky z řady COLOR nebo Invence, u níž výsledný vzhled šperkuje ještě zkosená skříňka. Stranou pak nezůstávají ani minimalistické umyvadlové desky, které jsou aktuálním trendem samy o sobě.“

Autorka: Aneta Filipová

Materiály byly připraveny ve spolupráci se společnostmi Dřevojas (www.drevojas.cz), M&T (www.kliky-mt.cz), Trachea (www.trachea.cz) a značkou VEKRA (www.vekra.cz).

Napsat komentář