HOBBYMANIE(5)

Australský teriér je rodinný pes

Přemýšlíte-li nad tím, že si do rodiny s dětmi pořídíte pejska, pak je vhodnou volbou australský teriér. Je to veselý, hravý a zábavný kamarád, který miluje děti. Dokonale se přizpůsobí chodu rodiny a na své majitele si zvyká velmi rychle. Bude šťastný, pokud bude moci být každodenní součástí rodiny.

Základní charakteristika plemen

Jeho domovinou je Austrálie, kde byl vyšlechtěn během 19. století. Jedná se o menší pracovní plemeno, ale v současné době je brán spíše jako rodinný společník. Svého pána miluje a je mu věrný a oddaný. Je to pes chytrý a velmi ostražitý. Miluje hrabání a hodně štěká. Zachovává si své lovecké instinkty. Pokud je puštěný volně, může pronásledovat drobná zvířata. Není vhodný do rodiny, kde chovají morčata nebo křečky. Pokud není správně socializovaný, může se k dalším psům chovat dominantně. Díky tomu, že je chytrý a pokyny se učí rychle, se socializací problém mít nebude. Vzhledem k tomu, že má kratší paměť, je potřeba povely opakovat častěji. Péče o jeho srst není nijak náročná.

Proč si pořídit toto psí plemeno do domácnosti?

Díky tomu, že se jedná o chytrého psa, povely se učí velmi snadno. Výcvik však může být výzvou, neboť se jedná o plemeno velmi tvrdohlavé. I když je to menší psí plemeno, srší velkým množstvím energie. Je tedy ideální volbou do aktivní rodiny. Na gauči vám asi moc ležet nebude. Potřebuje pravidelný aktivní pohyb. Je ideální volbou do rodiny s malými dětmi, s nimiž si rád hraje. Miluje zábavu a dovádění, předvádí různé triky. Díky svému vyvinutému ochranářskému instinktu štěká na vše, co se mu nezdá. Dává přednost společnosti člověka, hledáte-li tedy psa, který se rád nechá pomazlit a bude s vámi trávit hodně času, pak je toto plemeno pro vás dobrou volbou.

Napsat komentář