Jak si zařídit domov, abyste se tam cítili příjemně?

Domov je pro nás symbolem bezpečí, je místem, kde trávíme volný čas, rádi se sem vracíme, a v ideálním případě tu vždy najdeme někoho, kdo nás vyslechne. Může to být nejbližší člověk, nebo třeba čtyřnohý kamarád, důležité ale je, že je tu pro nás a sdílí s námi to místo. Abyste se tam všichni cítili dobře, je zásadní si ho správně zařídit. Jak na to?

Vyberte si styl

Při zařizování domova je důležité si vybrat jednotný styl, který bude interiéru vévodit. Někdo dává přednost modernímu stylu, který preferuje vzdušnost a otevřenost prostoru, jiný vsadí na skandinávskou jednoduchost a další? Tomu je nejbližší rustikální styl, který je založený na použití přírodních materiálů. Jaký vyhraje u vás?

Pusťte se do obývacího pokoje

Jakmile máte jasno ve stylu, můžete se pustit do zařizování domova. První místností, do které se pustíte, bude nejspíš obývací pokoj, který možná propojíte s kuchyní. Obě tyto místnosti se často označují za srdce domova, možná i proto jim věnujeme nejvíc času. V kuchyni by neměla chybět kuchyňská linka, v obývacím pokoji sedačka, konferenční stolek, nějaká ta komoda a možná TV stolek, o příjemné teplo se tu postarají krbová kamna.

Zdroj: fotobanka

Nepodceňujte ani vybavení ložnice

Ano, ložnice je další důležitou místností našeho domova, přesto její zařízení často odbýváme. Máme za to, že ji nikdo neuvidí, takže do ní nemusíme tolik investovat, nebo vydáme finance na obývací pokoj a na ložnici už tolik nezbyde. Výsledkem je, že si pořídíme první postel, která se namane, a pak se divíme, že nás bolí hlava, záda, ráno se probouzíme unavení a bez nálady. Už vám svítá, proč to tak je?

Když se nad tím zamyslíte, tak v ložnici strávíme až třetinu života. To je výrazně víc než třeba v obývacím pokoji. Nezaslouží si tedy ta ložnice, a potažmo i my, něco víc? Rozhodně ano! Jejím základem je kvalitní postel, kterou vybereme s ohledem na to, kdo na ní bude ležet, a co od ní očekáváme. Někdo si pořídí postel z masivu, jinému přijde vhod čalouněná postel. Ať tak či tak, zajímejte se o použité materiály, kvalitu zpracování a rozměry postele. To jsou ty nejdůležitější parametry, které se postarají o dlouhou životnost postele, a váš posilující spánek.

Zdroj: fotobanka

Tip na závěr: V létě i v zimě oceníte stínění

Interiér jste si zařídili, co dál? Máte už hotovo, nebo je třeba ještě něco udělat?Máte vyřešené stínění? Že ne? Pak to honem napravte. Investovali jste do vybavení interiéru, na které může svítit sluníčko a nábytek začne blednout. Vy navíc nebudete mít chvilku klidu, protože vám bude do očí svítit sluníčko. A když si budete chtít zdřímnout přes den, nepodaří se vám to. Řešení? Předokenní rolety, které výrazně šetří energii, postarají se o příjemné světlo nebo šero v interiéru, zajistí vám soukromí a sníží hluk zvenčí. Co víc si přát?

Napsat komentář