Plesová sezóna se blíží, jak vybrat šaty?

Ani se nenadějeme a budeme řešit, že nemáme v čem jít na ples. Ano, je to tak, plesová sezóna se nezadržitelně blíží, kdo chce být letos dobře připravený a neřešit vše až na poslední chvíli, ten by si měl společenské šaty pořídit dřív, než plesová sezóna vůbec začne. A jaké si vůbec letos vybrat?

Ples byste si měli užít

Plesová sezóna je krátká, proto bychom si ji měli dosyta užít. Na ples se dostaneme jen párkrát do roka, měli bychom se tedy ukázat v celé své kráse a eleganci. Společenské šatyjsou přesně tím, co nám to umožní, jejich výběr ale nesmíme podcenit. Abychom nakonec nebyli zklamaní a nepřipadali si nepříjemně, zaměřte se na několik věcí.

První, čeho si ostatní všimnou, je barva

Barva šatů je tím prvním, co všichni kolem nás zaregistrují.Vyhněte se barvám, ve kterých se necítíte dobře, vsaďte na tu, kterou máte nejoblíbenější. Zatímco pánové většinou chodí na ples v tmavém obleku, ženy si mohou vybírat.

Víte, že barvu šatů můžete přizpůsobit i barvě svých vlasů? Černá je klasika, ale blondýnkám sluší i modrá, tmavším blondýnkám a tmavovláskám červená, ženám s kaštanovými a zrzavými vlasy pak zelená.

Zdroj: fotobanka

Jak zvolit délku šatů?

To záleží. Někdo by řekl, že do společnosti se chodí výhradně v dlouhých šatech, nemusí tomu tak ale být vždy. O tom, jak dlouhé šaty si obléknout právě na tuhle událost, napoví požadovaný dress code. Co nám říká?

  • Black Tie je tím nejčastějším, co na pozvánce najdete. Ženy by si měly vzít dlouhou večerní toaletu, muži smoking.
  • White Tiese také označuje jako ultra formal, ženy mají honosnou dlouhou večerní róbu, pánové frak, speciální bílou košili, bílou vestu a kalhoty s vysokým pasem. Nechybí ani šle.
  • Formal je formální oblečení, platí totéž, co u black tie. V některých případech si ale můžete dovolit večerní kostýmek nebo koktejlky. Pánové si berou tmavý oblek, košili s dlouhými rukávy, kravatu a polobotky.
  • Creative black tie říká, že si máte vzít společenské šaty, ale můžete se nechat inspirovat i žhavými módními trendy.
  • Semi-formal vyžaduje krátké nebo dlouhé šaty méně formálního rázu.
  • Coctail znamená party a tomu přizpůsobte i šaty.
  • casual se u společenských událostí moc nesetkáte, pokud ale ano, pak vězte, že je čistě na vás, co si vezmete, mělo by ale jít o oblečení, které běžně nosíte.

Napsat komentář