HOBBYMANIE(5)

Připravte si domácí limonády. Představují dokonalé letní osvěžení

Proč si připravit právě domácí limonádu? Ohlídáte si její složení a dáte si do ní jen to, co máte rádi.

Jaké limonády připravit?

Nejjednodušší na přípravu je asi citronáda. Má příjemně sladkokyselou chuť a v horkém letním dnu dokonalé osvěží. Můžete přidat několik snítek čerstvé máty, kterými ji ozvláštníte. Přidáte-li kousek zázvoru, získáte hned variaci zázvorové limonády. Přidat můžete také kousky jablek.

Dobrou ingrediencí jsou také různé druhy bylinek. Kromě již výše zmíněné máty můžete vyzkoušet levanduli, bazalku nebo tymián.

Jahodová limonáda

Připravte si džbánek vody nebo sodovky. Do něj přidejte 250 g čerstvých jahod, šťávu z limetky, na kousky pokrájený citron a svazek máty. Ideální je, pokud můžete směs nechat nějakou dobu odležet v lednici. Do vody se uvolní chuť citronu, máty a jahod a všechno se hezky promíchá.

Levandulová limonáda

Do hrnce vlijte litr vody, přidejte 100 g levandule, 1 oloupaný citron a nakrájený na plátky, 15 větších lístků máty a 0,5 kg cukru. Směs vařte asi 15 minut. Nechte vychladnout a vylouhovat 24 hodin na chladném a temném místě. Následně přelijte přes jemné sítko. Skladujte v lednici. Vzniklý sirup před podáváním zřeďte vodou nebo sodovkou.

Citronovo-bazalková limonáda

Do hrnce dejte 120 ml vody, hrst čerstvé bazalky a hrnek cukru. Vzniklou směs svařte a nechte vychladnout. Bazalkový sirup smíchejte se dvěma litry sifonu a šťávou z jednoho citronu. Podávejte vychlazené.

Malinová limonáda

Sklenici naplňte do poloviny horkou vodou a vsypte do ní 4 lžičky třtinového cukru a špetku skořice. Dobře promíchejte. Přidejte 100 g malin, které dobře rozmělněte. Vzniklou směs zakápněte citronovou šťávou, sklenici doplňte ledovou tříští a zalijte trochou vody nebo sodovky.

Napsat komentář