HOBBYMANIE(5)

Připravte si k obědu či večeři osvěžující letní saláty

Letní období je tu a s ním i vyšší teploty a menší chuť na jídlo. Co si takhle připravit osvěžující a chutný salát se zeleninou, kousky masa a chutnou zálivkou?

Zeleninový salát s grilovaným masem

Připravte si různé druhy listových salátů a zeleninu, kterou máte rádi – cherry rajčátka, okurky papriky, kukuřici. Všechnu zeleninu smíchejte v misce, přidejte grilované kousky kuřecího nebo vepřového masa a zálivku. Maso můžete nahradit kousky uzeného lososa. Můžete si osmažit na másle s bylinkami či česnekem kousky toastového chleba

Zálivky

Bylinková – olivový olej, česnek, sůl, čerstvé bylinky (petrželka, koriandr, bazalka).

Jogurtová – jogurt řeckého typu, sůl, 1 lžíce medu, 1 lžíce obyčejné hořčice.

Balzamiková – balzamiko, olivový olej.

Salát z čínského zelí s tuňákem a vařeným vejce

Čínské zelí nakrájejte na menší kousky, přidejte cherry rajčátka, sterilovanou kukuřici a tuňáka z konzervy. Lehce osolte, opepřete a zakápněte olivovým oleje. Vše dobře promíchejte. Naservírujte na talíř a dozdobte kousky vařeného vejce.

Těstovinový salát

Uvařte si těstoviny a nechte je vychladnout. Vmíchejte do nich kousky tuňáka nebo lososa z konzervy, vařené vejce nakrájené na menší kousky, cherry rajčátka a sterilovanou kukuřici. Přidejte cottage sýr a lehce osolte a opepřete. Před podáváním nechte vychladit v lednici.

Salát s melounem cantaloupe, prosciuttem a sýrem feta

Připravte si menší meloun cantaloupe nakrájený na malé kousky, tenké plátky prosciutta, nasekané listy bazalky, rukolu nebo směs listových salátů a na kousky nadrobenou fetu. Všechny suroviny opatrně promíchejte a přidejte dresing – olivový olej, balzamikový ocet, šťáva z citronu, sůl a pepř. Před podáváním nechte vychladit v lednici.

Řecký salát

Pro jeho přípravu budete potřebovat okurku, různobarevné papriky, rajčata, menší cibuli, sýr feta (lze nahradit sýrem balkánským), sušené oregano, sůl a olivový olej. Zeleninu omyjte, nakrájejte na menší kousky, osolte, zakápněte olivovým olejem a posypte sýrem nadrobeným na menší kousky.

Napsat komentář