HOBBYMANIE(5)

Výběr židlí do kuchyně

Není snadné odpovědět na otázku, které židle budou nejlepší do kuchyně. Pravděpodobně neexistuje jediná správná možnost. Odpovědí je pravděpodobně tolik, kolik je kuchyní. Proto jsme pro vás připravili ve spolupráci s ezidle.cz článek, který vám pomůže s výběrem.

Funkčnost především

Je však třeba pamatovat na to, že kuchyňské židle musí být především funkční. Jsou to jedny z nejčastěji používaných kusů nábytku v této místnosti. Je dobré, aby byly ergonomické a pohodlné, a také aby byly kvalitní. Kuchyňské židle nám totiž budou sloužit jak při přípravě jídel, tak při běžných každodenních činnostech. Díky nim je možné například s dítětem udělat domácí úkoly právě v této místnosti, což umožní mezitím třeba připravit oběd. V kuchyni také často přijímáme hosty, zvláště pokud je propojena s obývacím pokojem. V mnoha případech má kuchyně jídelně-rekreační charakter.

V nabídce najdete jak židle do moderní kuchyně, tak barové židle či lavice. Proto je pro každou potřeba vybrat něco individuálního.

Při koupi židlí do kuchyně si také všimněte, zda mají židle odpovídající velikost. V prostorné kuchyni můžeme umístit jakékoli židle, ale v malé kuchyni se možná místo obyčejných dřevěných židlí hodí skládací nebo stohovatelné židle. To umožní ušetřit místo, když to bude potřeba. Je také dobré sladit židle v kuchyni s židlemi v obývacím pokoji a ostatních částech bytu, pokud to nenaruší vzhled místnosti. Tento přístup umožní použít kuchyňské židle
i v obývacím pokoji nebo jídelně, když nás navštíví přátelé nebo rodina.

Výběr správných kuchyňských židlí

Stojí za to věnovat pozornost tomu, aby židle, které koupíme, velikostně odpovídaly stolu nebo kuchyňské desce.Je dobré vybírat modely podle ergonomických zásad, pamatovat na odpovídající prostor mezi výškou sedáku a deskou a na správnou výšku samotného sedáku vzhledem k podlaze. Vhodným kusem nábytku v tomto případě mohou být barové židle.

Jídelní a barové židle Dori (zdroj: https://www.ezidle.cz/barova-zidle-dori-gold-bezova/6909/p)

Čím dříve si otázky zodpovíte, tím méně potíží bude později s výběrem židlí do kuchyně mít.

Je dobré pamatovat na to, že kuchyně je místem, kde je třeba počítat s vysokou vlhkostí a teplotou. To znamená, že dřevěné židle budou pracovat a mohou se deformovat. To je také jeden z důvodů, proč by měla být věnována pozornost kvalitě provedení a použitým materiálům na výrobu židlí.

Pokud je to možné, není na škodu vyzkoušet židle předem v obchodě. Pokud to možné není, nebojte se nakupovat online. Kuchyňské židle v obchodě eZidle.cz lze vrátit do 14 dnů v případě nespokojenosti, čímž ušetříte peníze i čas. Máme také přístup k úplnému katalogu židlí, které obchod nabízí.

Napsat komentář