HOBBYMANIE(5)

Vytvořte si domov snů: 7+1 tipů pro vaši oázu klidu a radosti

Toužíte po místě, kam se budete s nadšením vracet po náročných dnech? Místě, kde se budete cítit skutečně doma, obklopeni krásou, pohodlím a harmonií? Vytvořte si domov snů, který bude odrážet vaši osobnost, naplňovat vaše potřeby a příliš nezatíží vaši peněženku. Máme pro vás pár tipů, jak na to!

1. Najděte svou inspiraci

Než se pustíte do vytváření domova snů, zkuste najít svůj zdroj inspirace. Procházejte se po designových obchodech online i naživo, listujte časopisy o bydlení, nebo se nechte unášet nekonečnými možnostmi na sociálních sítích, skvělé tipy najdete třeba na Pinterestu. Vytvořte si moodboard s barvami, texturami a styly, které vás nejvíce oslovily.

2. Proměňte sny na realitu

Nyní je čas proměnit vaše sny o pohodovém domově snů na skutečnost. Začněte s výběrem barev stěn, které budou tvořit základ vašeho interiéru. Zvolte odstíny, které vás uklidňují a zároveň dodávají energii. Nebojte se experimentovat s tapetami, které dodají vašemu domovu jedinečný charakter.

3. Vyberte nábytek s láskou

Nábytek je nezbytnou součástí domova, ať už se jedná o úložné prostory, dekorativní kousky, postele či válendu. Vyberte si kousky, které jsou nejen esteticky přitažlivé, ale i funkční, pohodlné a zamyslete se i nad jejich údržbou. Zvažte investici do kvalitních materiálů, které vám budou sloužit dlouhé roky. Nezapomeňte na pohodlnou a prostornou pohovku, která bude středobodem vašeho obývacího pokoje.

4. Oživte svůj domov doplňky

Doplňky jsou jako šperky pro váš domov. Dodají mu osobnost a styl. Někdy stačí správně zvolené textilie a interiér působí zcela jiným dojmem. Vyberte si dekorativní polštáře, obrazy, svíčky, vázy a další drobnosti, které vás potěší a vytvoří příjemnou atmosféru. Nezapomeňte na rostliny, které oživí váš interiér a přinesou do něj kousek přírody.

I zde však platí, že méně je někdy více, při výběru odzdob pro váš domov pamatujte na to, že příliš mnoho věcí nevypadá hezky a z každého svícnu nebo rámečku mimo poličku bude nutné utírat prach.

5. Využijte slevové kódy pro ještě krásnější bydlení

Chcete si vytvořit domov snů, aniž byste zruinovali svůj rozpočet? Využijte sezónní výprodeje nebo slevové kódy, se kterými nemusíte na nic čekat. Na barvu, dekorace nebo nábytek můžete využít třeba Baumax slevový kód. Ušetříte nejen peníze, ale i čas, který byste strávili hledáním výhodných nabídek.

Ušetřený čas pak můžete strávit třeba u šálku dobré kávy, kterou spolu s bohatou nabídkou interiérových doplňků nabízí na svém e-shopu i prodejnách značka Tchibo. Navíc i zde můžete využít nějaký ten slevový kód Tchibo a užívat si každý den ještě více.

6. Nezapomeňte na děti

Pokud máte děti, nezapomeňte na jejich potřeby a přání při zařizování domova. Vytvořte jim vlastní koutek na hraní, kde se budou cítit bezpečně a pohodlně. Zvolte nábytek a dekorace, které jsou vhodné pro jejich věk a zájmy nebo je k vlastnímu vybírání přizvěte. Díky tomu, že vyslechnete jejich přání, prohloubíte i vzájemnou důvěru, protože ukážete, že jejich názoru vám záleží.

7. Vytvořte si domov, kde se budete cítit šťastní

Vytvoření domova snů je proces, který vyžaduje čas a trpělivost. Nebojte se experimentovat a hledat to, co vás nejvíce oslovuje. Důležité je, aby se ve svém domově cítili šťastní a spokojení.

Tip: Navštivte Vasekupony.cz a objevte další slevové kódy a kupóny, které vám pomohou ušetřit při nákupu všeho potřebného pro váš domov snů.

Pamatujte, že váš domov je odrazem vaší osobnosti a vašeho životního stylu. Vytvořte si místo, kde se budete cítit skutečně doma.

Zdroj foto: fotobanka

Napsat komentář