HOBBYMANIE(5)

Vyžití v Mariánských Lázních

Plánujete cestu do Mariánských Lázní, ale nevíte, co tam dělat, když zrovna nebudete na žádné proceduře? Nechce se vám jen tak bloudit městem, které neznáte? Pak čtěte dál, povíme vám, co se v Mariánkách dá dělat.

Co by to bylo za lázně bez kolonády

Lázeňská kolonáda nesmí v žádných lázních chybět, Mariánské Lázně nejsou výjimkou. I tady se po ní můžete procházet, užívat si svůj wellness pobyt, popíjet při tom minerální prameny a pochutnávat si na lázeňské oplatce. Ty tady mají opravdu vynikající, buď si můžete koupit celý balíček, nebo jen čokoládovou studenou, případně teplou oříškovou.

Vynechat nesmíte ani Zpívající fontánu

Kdo ji neviděl, jako kdyby v Mariánských Lázních ani nebyl. Zpívající fontána je dominantou města, těsně vedle ní najdete sochu opata Reitenbergera, opata kláštera v Teplé, který se do historie Mariánských Lázní nesmazatelně zapsal. Investoval do lázeňské infrastruktury, získal sem i geniálního zahradního architekta Václava Skalníka, který tady nechat zasypat rokle, vysušit bažiny a založil zdejší krásné parky.

Za miniaturami do Boheminia

Rádi navštěvujete tuzemské historické památky, ale některé jsou tak z ruky, že už se smiřujete s tím, že je nikdy neuvidíte? Ještě neházejte flintu do žita, možná uvidíte alespoň jejich zmenšeninu. V Mariánských Lázních totiž můžete navštívit park miniatur Boheminium, kde najdete víc než 75 modelů našich zajímavých míst. Vydat se sem můžete pěšky procházkou, autem, nebo se svézt kabinkovou lanovkou na Krakonoš.

Víte, že těsně vedle Boheminia je i Obůrka Hvozd, kde můžete pozorovat daňky a jeleny?

V Městském muzeu Mariánské Lázně není nuda

Dalším zajímavým místem je zdejší muzeum, kde se dozvíte zajímavosti nejen o historii města samotného, ale i o historii oplatek nebo slavných osobnostech, které sem zavítaly. Kromě J. W. Goetha i britský král Edward VII., Fryderyk Chopin nebo T. G. Masaryk. A kde muzeum najdete? Na Goethově nám. č.p. 11 v bývalém lázeňském domě Zlatý hrozen, později Goethe-Haus, kde jsou umístěny správní kanceláře i výstavní prostory muzea.

Zdroj: fotobanka

Na své si přijdou i milovníci golfu

Hrajete rádi golf? Tak to v žádném případě nenechávejte výbavu doma. V Mariánských Lázních se totiž nachází Royal Golf Club Mariánské Lázně, 18jamkové hřiště založené v roce 1905. Jde o královské hřiště světové kvality s dlouhou tradicí, které je zasazené do lesoparku a může se pochlubit zajímavým terénem.

Napsat komentář