HOBBYMANIE(5)

Víme, jak bude vypadat koupelna budoucnosti! Postará se i o vaše zdraví

Svou koupelnu budoucnosti  SANTÉ Pro 2025 představil na této výstavě svitavský Dřevojas. V čem je výjimečná? Najdete v ní řadu špičkových Hi-Tech technologií, které umí mimo jiné automaticky nastavit klima, světlo i teplotu vody. Pomocí „chytrého“ zrcadla zjistíte svoji váhu a změříte si tep, integrované technologie se postarají o květiny, zaléčí bolavá záda, a mnoho dalšího…

„Co nás čeká za deset a více let, nevíme s určitostí nikdo. Co však lze předpokládat, je fakt, že na nás bude vlivem rychlého životního stylu kladena vyšší zátěž. Právě na základě této vize vznikl projekt chytré koupelny SANTÉ Pro 2025, která nabídne díky zakomponovaným špičkovým technologiím nadstandardní komfort. Tato studie vznikla pro soutěžní projekt Studenti pro Dřevojas, který už druhým rokem oslovuje mladé české designérské talenty. Autorem tohoto vítězného návrhu je studentka doktorandského studia ČVUT Ing. arch. Alena Mocová,“ vysvětluje Zdeněk Blažek, manažer marketingu Dřevojasu, v. d.

Stačí vám jen chytrý telefon

TOP technologické vybavení koupelny SANTÉ výrazně zvýšilo potenciál její využitelnosti. Koupelna tak nabízí prostor nejen pro fyzický odpočinek, ale také pohlídá veškeré tělesné funkce. Nastavení jednotlivých prvků se automaticky zapne při identifikaci uživatele právě prostřednictvím „chytrého“ zrcadla. Systém hned pozná, jak jste naladěni, a podle toho navolí barvu inteligentních světel, pustí příjemnou hudbu a začne promítat příjemné obrazy. Zrcadlo však slouží i jako prevence zdraví, protože je schopné podávat ve spolupráci s chytrým telefonem a skenerem i pravidelné informace o vašem aktuálním fyzickém stavu. Mimo jiné dokáže sledovat tělesnou hmotnost či tepovou frekvenci. Zážitek na vás čeká i při provádění samotné hygieny. Působivá je zejména sprcha – samotná sprchová hlavice totiž díky technologii H2MICRO™ rozpráší vodu do milionů kapiček a tím vytvoří 10krát větší plochu než při běžném sprchování. A pokud máte bolavá záda, oceníte funkci foukání teplého vzduchu k jejich nahřátí.

Hi-Tech technologie se postarají o všechno

V koupelně SANTÉ Pro 2025 však nechybí ani skvosty současných Hi-Tech technologií jako otevírání dveří do koupelny za pomoci vašeho osobního telefonu, chytrý alarm, který vám na telefon zašle zprávu, co a kde se ve vašem domě děje, nebo první ryze český autonomní bezpečnostní systém, který je bezdrátový a lze ho spárovat s vaším mobilním telefonem. Nadmíru originální je potom automatické ovládání tmavosti oken a teploty v místnosti díky dynamickým sklům, které plně nahradí žaluzie nebo závěsy. Doslova třešničkou na dortu je ale holografický počítač, který ožije po nasazení speciálních brýlí, a přinese vám celý online svět přímo do koupelny.

Autor: Adéla Vašáková, Dendrit

Napsat komentář