I v ložnici mohou být rostliny. Vyberte ty pravé, které podpoří dobrý spánek a relaxaci

O rostlinách v ložnici existuje celá řada diskusí. Existují však rostliny, které mohou vyčistit vzduch a podpořit lepší spánek. Vůně některých rostlin je tak uklidňující a pomáhá k uvolnění. Které rostliny si tedy zvolit do ložnice?

Jasmín

Jeho vůně je uklidňující. Tato rostlina má malé bílá bílá kvítka, která vydávají příjemnou vůni. Rostlina je od pradávna používána jako relaxační. Její vůně působí uklidňujícím způsobem a je spojována se snížením úzkosti. Také vám může pomoci zlepšit váš spánek.

Levandule

Její omamná vůně uklidňuje. Ve farmacii, aromaterapii a fytoterapii se vůně levandule používá jako pomocník při poruchách centrálního nervového systému, které zahrnují úzkostné stavy, stres a poruchy spánku. Síla vůně levandule může být příjemná pro všechny věkové kategorie.

Gardénie

Stejně jako jasmín, i gardénie má bílé květy a příjemnou vůni, která může mít mírné sedativní účinky. Pomáhá při odpočinku a relaxaci. Umístěte ji na noční stolek a užívejte si její příjemnou vůni.

Anglický břečťan

Má detoxikační účinky. Funguje jako dokonalá čistička vzduchu. Je tedy ideální rostlinou do ložnice. Ke spánku je čistý vzduch potřebný. Je ideální volbou i pro alergiky, kteří potřebují kolem sebe čistý vzduch. Pozor jeho listy jsou po požití toxické.

Lopatkovec

Má schopnost odstraňovat ze vzduchu formaldehyd a benzen. Navíc zvlhčuje prostředí, kde se nachází. Kromě toho je nenáročný na péči. Postačí jej zalévat jednou za týden.

Zelenec

Jedná se o dokonalou přírodní čističku vzduchu. Umí ze vzduchu odstraňovat formaldehyd. Chcete-li mít v ložnici čistý vzduch, umístěte do ní 1-2 rostliny zelence.

Aloe Vera

Nejenže její gel má blahodárné léčivé účinky, i rostlina sama o sobě je užitečná. Uvolňuje do vzduchu kyslík a navíc není náročná na péči.

Napsat komentář