HOBBYMANIE(5)

Jaké jsou výhody automatického kotle na tuhá paliva?

Přemýšlíte, jakým palivem topit? Vyzkoušejte pelety. Mají skvělou výhřevnost, snadno je uskladníte a hlavně s nimi můžete topit v automatickém kotli. O doplňování paliva se tak nemusíte starat i několik dnů. Přečtěte si o výhodách kotle na pevná paliva od OPOP.

Automatický kotel na tuhá paliva: Sám přiloží, sám zatápí

Chcete si zjednodušit starost s vytápěním? Pořiďte si kotel na pelety. Do velkého zásobníku se vejdou pelety i na několik dnů.

Díky zapalovací patroně hořáku si kotle umí samy zatápět a pomocí systému šnekového dopravníku dokonce i přikládat. Pokud si chcete topení co nejvíce zjednodušit, automatické kotle jsou tou pravou volbou.

Zatopit mobilem? Bez problému

Automatické kotle na tuhá paliva mají jednu velkou výhodu. Nemusíte myslet na pravidelné přikládání. Pelety stačí doplnit jednou za pár dnů.

Ovládání kotle je opravdu jednoduché. Regulovat vše můžete  přes mobil, počítač nebo pokojový termostat – co se vám víc hodí. Vzdáleně navíc můžete vytápění v kotli zahájit, ale také ukončit.

Dřevo, nebo pelety? Topit můžete obojím

Nemůžete se rozhodnout, co je pro vás výhodnější? V kombinovaném kotli zatopíte dřevem i peletami. Zdroj vytápění a typ paliva snadno přizpůsobíte tomu, co pro vás bude výhodnější. Kombinovaný kotel dokáže navíc sám přejít na topení peletami, a to ve chvíli, kdy zásoby dřeva v kotli dohoří. Tento typ kotle je perfektní volbou jak do rodinných domů, tak chalup. K pořízení kombinovaného kotle vám stačí jen jeden komín.

Oblíbenou variantou je set kotle na dřevo HEKO-D a automatického kotle Biopel mini od českého výrobce OPOP. Vybrat si můžete z několika variant podle výkonu. Novinkou letošního roku je kombinovaný kotel H4EKO-D MAX KOMBI, který můžete rovněž ovládat i na dálku. Kromě toho mohou tuto funkci využít i odborníci ze servisní firmy, kteří vzdáleně prověří parametry a nastavení kotle na pevná paliva.   

Jak ušetřit na pořízení kotle? Využijte dotace

Kotle na pelety od české firmy OPOP spadají do 5. emisní třídy a splňují podmínky ekodesignu. Díky tomu na ně můžete využít i dotace.

Ke konci srpna Kotlíkové dotace končí. Senioři a nízkopříjmové domácnosti ale budou moct čerpat příspěvek z dotačního programu Nová zelená úsporám Light. Ostatní domácnosti mohou na pořízení kotle na tuhá paliva využít například dotaci Nová zelená úsporám.

Kamna jako doplňkový zdroj vytápění

Peletami bez problému zatopíte i v kamnech, která využijete jako doplňkový zdroj vytápění. Kromě toho, že místnost rychle vyhřejete, můžete u kamen  taky  relaxovat. Kamna na pelety od OPOP mají zásobník až na 35 kilogramů. Díky tomu se o přikládání nemusíte starat až tři dny. O víkendovém pobytu na chalupě vám tak zatápění nezabere příliš času.

Ať už přemýšlíte nad pořízením kotle na pevná paliva, nebo designových kamen, z nabídky OPOP si vyberete. 

Napsat komentář