Pěstujte tyto pokojové rostliny. Zkrášlí a provoní váš dům či byt

Zelené i kvetoucí rostliny v květináči dodají vnitřnímu prostoru krásu a zpříjemní celý interiér. Vyberete-li si navíc voňavé kousky, nahradí osvěžovače vzduchu. Na jaké rostliny se tedy zaměřit?

Jasmín

Bílý jasmín vytváří shluky hvězdicovitých květů a během léta nám dopřává velmi příjemnou vůni. Jako bytová dekorace bude nádherně vypadat v květináči či závěsném košíku. Vyžaduje však místo s dostatkem slunce a vlhkosti.

Gardenie

Gardenie je květinka s nádhernými a sladce vonícími květy. Aby prospívala, potřebuje jasné, ale nepřímé světlo. Nemá ráda chladno a větrno. Dává přednost kyselé půdě.

Eukalyptus

Vydává povznášející vůni. Jeho stříbřité, modrozelené listy poskytují vizuální kontrast. Roste celkem rychle a vypěstovat si jej můžete i ze semínka. Chcete-li jej pěstovat v interiéru, můžete ho zastřihovat do keříčkovité podoby. Aby dobře rostl, potřebuje plné slunce. Během jara a léta mu dopřávejte každý týden trochu hnojiva s nižším obsahem dusíku.

Levandule

Tato rostlinka nás častuje svými jasně fialovými, omamně vonícími květy. Je to rostlinka velice aromatická. Její vůně uklidňuje rozjařenou mysl. Zasaďte ji do květináče a umístěte na slunné místo. Jen tak se jí bude dařit.

Heliotrop

Tato rostlinka nás potěší svými drobnými, fialově zbarvenými kvítky, které vydávají vůni po vanilce. I když je to převážně venkovní rostlina, dá se pěstovat také v interiéru. Potřebuje dostatek slunečního světla a vlhkosti.

Mučenka modrá

Okouzlí svým nádherným vzhledem. Vyzařuje mátově ovocné aroma. Vzhledem k tomu, že se jedná o dřevitou liánu, potřebuje tedy něco, po čem by se mohla pnout. Dává přednost prostornějšímu květináči. Má ráda slunce a vyšší vlhkost.

Napsat komentář