HOBBYMANIE(5)

Jak přijít k plochému bříšku?

Spolu s podzimem přichází období, kdy svoje tělo schováváme do svetrů, dlouhých mikin a kabátů. V zimě to sice nebude jiné, na druhou stranu je to ideální doba k tomu, aby ten, koho trápí vystouplé bříško, na něm začal pracovat a v létě svoje okolí překvapil krásně plochým a vypracovaným bříškem. Jak na to?

Cesta k plochému bříšku je trnitá

Bříško patří mezi problematické partie, u kterých je navíc problém, že vaše snaha zhubnout není jen tak vidět. I to je jeden z důvodů, proč často máme pocit, že naše snaha vůbec nevede k vytouženému cíli. Sice se snažíme posilovat, cvičíme, ale vyrýsované svaly nikde.

O plochém břiše sní nejen dámy, ale i pánové, je to místo, kde se rád ukládá přebytečný tuk, který pak vykukuje zpod trička nebo kalhot většinou v tu nejméně vhodnou dobu. Stačí něco nevhodného sníst a na trapas je zaděláno.

Víte, že přebytečný tuk v oblasti bříška není jen estetický problém, ale nese s sebou i celou řadu zdravotních rizik?

Hubnout jen bříško není cesta k cíli

Možná taky patříte mezi ty, kteří se o to ploché bříško už nějakou dobu marně snaží a nevíte, proč se vám to pořád nedaří. Nesnažíte se náhodou hubnout jen to bříško? Nezaměřili jste snahu jen na něj? Že jsme se trefili? Pak je jasné, že se vám to nedaří. Když chcete zhubnout bříško, musíte na to jít jinak, komplexně.

Když se budete snažit posilovat břišní svaly, sice je možná naposilujete, ale nebude to nikde vidět. Na bříšku totiž máte vrstvu tuků, pod kterou zůstanou schované. Abyste bříško opravdu zhubli a vyrýsovali, musíte na to jít jinak.

Zdroj: fotobanka

Tip číslo jedna: Hlídejte si, co jíte

Zdravý jídelníček je pro hubnutí bříška zásadní, bez něj se nepohnete z místa. Na polotovary, fast foody, sladkosti a další nezdravá jídla zapomeňte, zaměřte se na správný poměr makroživin, tedy sacharidů, bílkovin a tuků.

Příjem sacharidů se snažte snížit na minimum, ve stravě je nahraďte kvalitními proteiny a tuky. Když tělo nebude mít dostatek sacharidů, které využívá jako zdroj energie, bude muset hledat jinde. Náhradním zdrojem energie se stanou právě ty tukové polštářky kolem bříška a na dalších místech na těle. Organismus se dostane do stavu tzv. ketózy, která nastupuje asi dva dny poté, co výrazně snížíte příjem sacharidů.

Víte, že právě na tomto principu je založená keto dieta, která patří v poslední době mezi nejoblíbenější?

Tip číslo dva: Hýbejte se

Pohyb jde s hubnutím ruku v ruce, stejně jako zdravý jídelníček. Když držíte keto dietu, sice se nijak výrazně hýbat nemusíte, na druhou stranu, proč tu snahu ještě nepodpořit? Pro to ploché bříško se přece musí něco obětovat.

Nemusíte ale hned běžet do posilovny, cvičit můžete i doma, stejně tak můžete vyrážet na svižné procházky, zacvičit si jógu nebo si zaplavat v bazénu.

Napsat komentář