HOBBYMANIE(5)

Duben na zahrádce

Duben je ideální měsíc pro začátek příprav zahrady na nadcházející letní sezónu. Po zimě je důležité provést několik úprav a ošetření, aby zahrada vypadala krásně a zdravě.

V tomto článku najdete několik tipů na to, co dělat v zahradě v dubnu.

 

Vždy začněte úklidem

Prvním krokem je úklid zahrady. Sbírejte listí, větve a všechny ostatní rostlinné zbytky, které se nahromadily během zimy. Je důležité odstranit i všechny zbytky zimní ochrany rostlin, jako jsou například chrániče, aby se předešlo houbovým chorobám.

 

Hojení a zalévání

V dubnu můžete začít hnojit zahradu. Použijte organické hnojivo nebo kompost a rozprostřete ho po celé zahradě. Tímto způsobem poskytnete půdě důležité živiny, které jsou nezbytné pro růst rostlin.

V dubnu se také začíná s pravidelným zaléváním zahrady. Pokud neprší, rostliny by měly být zalévány jednou týdně. Je důležité zalévat ráno nebo večer, aby se minimalizovalo odpařování vody.

konev

 

Správný čas na přesazování a sekání

Pokud chcete přesadit rostliny, je nyní ten pravý čas. Pokud máte v plánu přesadit keře nebo stromy, je nejlepší to udělat v dubnu, než začnou rašit.

V dubnu se také začíná se sekáním trávy. Nechte trávu dorůst alespoň na výšku 5 až 8 cm, než začnete s pravidelným sečením. V případě sucha byste měli trávu zalévat, aby se minimalizoval stres, který způsobuje sečení.

V dubnu můžete také vysadit nové rostliny. Vybírejte rostliny, které vyhovují danému stanovišti a které mají stejné nároky na vodu a slunce jako okolní rostliny. Dbejte na to, aby byly nové rostliny dobře zalévány po výsadbě.

 

Autor: Soňa J.

Zdroj Foto: Fotobanka

Napsat komentář