HOBBYMANIE(5)

K čemu slouží zahradní domek?

Ne, není to jen obyčejný domek na nářadí z kusu plechu, jak si mnoho lidí představuje. Zahradní domek je jeden z nejkrásnějších a nejvíce decentních způsobů, jak si zorganizovat a hlavně uschovat věci, které potřebujeme k práci v zahradě. A nejen to: můžeme tam skladovat všechno, co nám napadne. Například“ představme si dřevěný zahradní domek, zařízený podle našich představ. Pohodlně tam odložíte své nůžky, zeminu … zkrátka z elegantního kousku zahradní stavby jste schopni udělat domek na nářadí během pár minut. Navenek elegantní, uvnitř praktický. Ano, i to může být váš zahradní domek!
Můžete si zvolit co jen chcete od tvaru střechy, přes materiál (dřevěný zahradní domek je nejvíce oblíbený) po okouzlující interiér.
Pokud nejste fanouškem dřeva a komplikovaného stylu, vyberte si plechový zahradní domek.

Plechový zahradní domek

Jeho funkce a údržba je nenáročná, slouží nám doslova a do písmene jako domek na nářadí. Nevyniká vzhledem, zato plní svou funkci na sto procent. Tento typ zahradního domku doporučujeme nenáročným kutilům.
Tip: Aby vám domek déle vydržel, doporučujeme ho ukotvit do betonového základu. Tak se zvýší jeho stabilita a celková životnost. Alternativou je ještě samonosná ocelová konstrukce, která nám pomůže docílit ukotvit náš domek na nářadí na přesně stanoveném místě.

Dřevěný zahradní domek

Dřevěný zahradní domek kromě funkčního významu plní výrazně funkci estetickou. Přidává vaší zahradě nádech venkova. Tento typ zahradního domku je velmi oblíbený, neboť nepůsobí dojmem skladu nářadí, ale i to nějak vypadá. Pokud jste vy nebo vaše žena  talentovaní v kutění a zdobení, zde si zaručeně přijdete na své. Největší předností je, že poskytují i ​​místo na relax – zevnitř a zvenčí. Dřevěný zahradní domek má obyčejně terasu nebo nějaký vnitřní prostor na relax – takže se dá z něj jednoduše vydolovat zimní zahrada, ale i venkovská letní terasa.
Tip: Pokud chcete využívat tento typ zahradního domku i pro jiné účely, než je skladiště, doporučujeme si promyslet ještě před stavbou, již při návrhu. Tak si můžete navrhnout rozlohu, umístění jednotlivých částí, rozdělit si domek na rekreační část a na skladovací část a mnoho jiných věcí, na které se vyplatí myslet dopředu již při samotném návrhu.
Kromě tohoto všeho si můžete v zahradním domku zařídit i epické bydlení! Můžete si do něj soustředit vše co vám do vašeho klasického rodinného domu nezapadá. Splnit si svůj dětský sen o zahradním domku, obložit ho oblíbenými knihami, vybavit ho krbem … Fantazii se meze nekladou, jediné meze, které tu mohou nastat se týkají financí a stavebního plánu. Od určitých rozměrů musíte ohlašovat stavbu oficiální cestou. Tato malá formalita vám však nezabrání si postavit buď účelový domek na nářadí, nebo rekreační domek či snad váš vysunutý ráj na zahradě jen pár kroků od vašeho domu. Zahradní domky jsou nejen praktické, ale i krásné.

Napsat komentář