HOBBYMANIE(5)

Kamerové systémy

Pořídili jste si vysněný baráček a na krásných nových vratech se během pár dní objevilo graffiti? V baráku vám neustále mizí věci? V tom případě je nejvyšší čas pořídit efektivní kamerový systém.

Umístění kamerového systému
Kameru si nemůžete dát kamkoliv se rozhodnete. Musíte se řídit platnými právními předpisy a GDPR. Pokud si pořizujete kameru do vlastní nemovitosti, je vše v pořádku, ale musíte snímat pouze svůj majetek. Nelze tedy, aby kamera zabírala například sousedovo zahradu. V rámci baráku musí s kamerou souhlasit všichni, kdo v baráku bydlí. Zároveň je třeba jim sdělit, kde budou záznamy uchovávány a jak dlouho.

Dále musíte kamery umístit tak, aby byly chráněné před případným zničením. Toto si zajistíte umístěním kamery na špatně dostupné místo, kam by případný pachatel nedosáhnul například bez žebříku. Toto volíme u kamer na rušnějších ulicích, kde by si použití žebříku někdo všimnul. V rámci rodinného baráku, který se nachází spíše na samotě, volíme systém 2 kamer, které jsou na sebe napojené. V tomto případě se spustí alarm, pokud je poškozena jedna z nich. Lze také použít atrapu kamery, která odvede pozornost od té pravé. Kamera

Typy kamerových systémů
Můžete si zvolit buď bezdrátový nebo drátový kamerový systém.
Bezdrátový systém je závislý na signálu, a tedy není tak spolehlivý jako drátový. U tohoto systému musíte počítat s nižší kvalitou přenosu a s počtem zdí, přes které je signál přenášen. Čím více překážek v přenosu bude, tím menší je jeho spolehlivost.

Drátový systém je složitější na instalaci. Je třeba promyslet, kudy povedou dráty a k čemu jej připojíme. Avšak následný přenos bude kvalitnější a na systém je větší spolehnutí.

Instalace kamerových systémů
Většina firem, které se zabývají prodejem kamerových systémů, zároveň nabízí i jejich instalaci. Pokud máte z instalace obavu nebo je kamerový systém složitější, tak je vhodné těchto služeb využít.

Obecně lze instalaci popsat tak, že každá kamera má 2 konektory – jeden vede do napájení a druhý k záznamovému videu. Záznamové video umisťujeme do blízkosti monitoru nebo televize, a připomíná běžné video. Hard disk do něj kupujeme v takové velikosti, aby odpovídal našim potřebám ohledně stažených dat. Pokud máme přenos v nízké kvalitě, vejde se nám na disk více záznamu než u přenosu ve vysoké kvalitě. Dále musíme zvážit, jak dlouho budeme záznamy uchovávat. Pokud nám stačí záznamy za poslední 2 dny, postačí koupit menší hard disk. Naopak pokud budeme potřebovat záznamy za několik týdnů, musíme hard disk pořídit co největší.

 

Zdroj Foto: Fotobanka

Napsat komentář