HOBBYMANIE(5)

Kovové šatní skříně pro školy i pracoviště

Kvalitní šatny jsou nezbytností pro každého, kdo provozuje podnik, sportoviště nebo školu. Zajišťují pohodlné a bezpečné uložení osobních věcí návštěvníků a zaměstnanců. Na trhu existuje široká škála šatních skříní, které se liší typem, velikostí, provedením a cenou.

Typy šatních skříní

Obvyklým typem skříní pro šatny jsou dřevěné nebo kovové šatní boxy. Takové skříňky jsou prostorově úsporné a obvykle mají jen jednu polici. Jsou vhodné pro dočasné uložení věcí jako jsou boty, oblečení nebo doklady.

Šatní skříně jsou dostupné v různých velikostech, aby vyhovovaly potřebám různých prostor. Pro malé prostory jsou vhodné menší skříně o šířce 60 cm. Pro větší prostory jsou vhodné větší skříně o šířce 80 cm nebo více.

Nicméně nemusíte se nechat omezovat jen klasickým vzhledem skříní, můžete do svého podniku pořídit například otočné hnízdo složené z několika trojúhelníkových skříní, které je velmi variabilní. Skříně můžete nechat i horizontálně předělit, aby vznikl dvojí oddělený úložný prostor, a nebo vyřešit rozdělení šatní skříně zajímavým systémem dveří do tvaru „Z“.

Se všemi variantami šatních kovových skříní se důvěrně znáte ze školních dílen a šaten, plováren a aquaparků, posiloven či dílenských provozů. Skříně se však neliší jen vzhledem, ale také materiálem.

 

Kovové šatní skříně a bezpečnost

Kovové šatní skříně jsou bezpečným řešením, protože jsou vyrobeny z odolného materiálu, který je obtížné prolomit nebo poškodit, mají standardní vybavení, které poskytuje základní bezpečnost, jako je cylindrický zámek se dvěma klíči nebo otočný uzávěr pro visací zámek a nabízejí různé možnosti zabezpečení, které lze přizpůsobit konkrétním potřebám, jako je vícebodové zamykání, dvouplášťové dveře nebo otočný uzávěr vyšší třídy.

  • Materiál: Kovové šatní skříně jsou obvykle vyrobeny z ocelového plechu, který je velmi odolný vůči poškození. Ocelový plech je také obtížné řezat nebo ohýbat, což ztěžuje prolomení nebo poškození skříně.
  • Standardní vybavení: Standardně jsou vybaveny cylindrickým zámkem se dvěma klíči nebo otočným uzávěrem pro visací zámek. Tyto zámky poskytují základní bezpečnost, která chrání osobní věci před neoprávněným přístupem.
  • Rozšířené zabezpečení: je také možné kovové šatní skříně vybavit dalšími bezpečnostními prvky, jako je vícebodové zamykání, dvouplášťové dveře nebo otočný uzávěr vyšší třídy. Tyto prvky poskytují vyšší úroveň zabezpečení, která chrání osobní věci před zkušenějšími zloději.

Díky tomu jsou kovové šatní skříně jsou bezpečným řešením pro uložení osobních věcí v různých typech prostředí, jako jsou školy, firmy a dílny.

Povrchová úprava šatních skříní

Šatní skříně jsou k dispozici v různých povrchových úpravách, jako je práškové lakování, pozinkování nebo chromování.

Prachové lakování

Prachové lakování je nejběžnější povrchovou úpravou šatních skříní. Jedná se o moderní a ekologickou metoda povrchové úpravy kovů. Práškové barvy jsou složeny ze směsi pryskyřic, pigmentů a dalších surovin, které mají vliv na tvrdost, lesk, mat nebo strukturu práškových barev. Díky tomu si můžete vybrat z široké palety barev.

Pozinkování

Pozinkování je povrchová úprava, která chrání šatní skříně před korozí. Je to povrchová úprava kovů, při které se na povrch kovu nanese vrstva zinku. Existují dva hlavní způsoby zinkování, žárové zinkování, kdy se kov ponoří do roztaveného zinku a galvanické zinkování – zde se kov ponoří do roztoku zinečnaté soli, kde je na něj nanesen zinkový povlak elektrickým proudem.

Chromování

Chromování je povrchová úprava, která dodává šatním skříním elegantní vzhled. Chromování se provádí elektrolytickým pokovováním. Kov, který má být chromován, se ponoří do roztoku chromu a je připojen k zápornému pólu elektrického zdroje. Chrom je připojen k kladnému pólu a je nanášen na povrch kovu v tenké vrstvě.

Napsat komentář