HOBBYMANIE(5)

Letní chuťovky: Kuřecí pizza špalíčky s čepičkou

Co budete potřebovat pro kuřecí pizza špalíčky s čepičkou:

8 ks horních kuřecích stehen s kostí (špalíčky), 120 ml rajčatové pizza omáčky, cca 30 plátků pikantního paprikového salámu, 1 až 2 lžíce olivového oleje, 2 lžičky soli, 1 lžíce směsi pizza koření

 Jak na to krok za krokem:

Kuřecí špalíčky zbavte dílků kůže, jež odložíte stranou. Obnažené kousky vyrovnejte do pekáčku cca 22 x 33 a na každý naložte 1 lžíci pizza omáčky, následuje 4 až 5 plátků paprikového salámu a vše překryjte staženou kůžičkou. Takto naplněné špalíčky potřete olejem, posypejte je směsí pizza koření a každý osolte. Pekáček pak vložte do trouby vyhřáté na 200 °C a maso pečte cca 40 až 45 minut pěkně doměkka, kůže na povrchu musí vytvořit křupavé čepičky. Upečené kousky podávejte s libovolnou přílohou, např. s vařenými i orestovanými brambory či smaženými hranolky, hodí se k nim rovněž dušená rýže, bílé pečivo apod.

Náš tip:

KURPIC-TIP

Rajčatovou pizza omáčku koupíte v konzervě, ale můžete si ji připravit: 600 g pokrájených spařených oloupaných rajčat přiveďte v kastrolu k varu se 3 prolisovanými stroužky česneku, hrstí sekané čerstvé bazalky, 3 lžícemi rajčatového protlaku, 2 lžičkami olivového oleje, 1 lžičkou cukru a solí dle chuti. Vše vařte, dokud nedocílíte husté konzistence. Dochutit ji můžete černým pepřem. Čerstvá rajčata lze rovněž nahradit konzervovanými, nebo jen protlakem.

Časopis Knihovnička Recepty 7/2016Tento recept jsme pro vás vybrali z červencového vydání časopisu Knihovnička Recepty 7/3016, který je právě na stáncích. Kromě návodů na letní řezy, ovocné dortíky a další dobrůtky v něm najdete také přílohu na extra prázdninové chuťovky a mnoho další inspirace pro vaši kuchyni.

Uložit

Uložit

Uložit

Napsat komentář