HOBBYMANIE(5)

Michaela radí: Rozhodujete se pro pejska? Pečlivě to zvažte!

Zvažujete, že si pořídíte pejska? Máte touhu mít vedle sebe stvoření, které rozdává radost, miluje, těší se, když vás vidí? Pak stojíte před opravdu velkým rozhodnutím. Je nutné zvážit několik základních věcí, než si některou z psích bytostí pořídíte.

Budete mít dostatek času?

Pes je skutečně přítel člověka a bude vám nejlepším partnerem. Neklade si podmínky a nemá žádná očekávání. Váš vztah může být velmi hluboký. Může fungovat na základě partnerství a výjimečného citového spojení. Musíte si ale uvědomit, že pejsek pro takové partnerství potřebuje vaši přítomnost. „Jednou z mých koučovacích  zakázek bylo zjistit, proč paní chce psa a zda-li jej skutečně chce. Byla to velmi sebevědomá dáma. Měla spoustu pracovních povinností, často cestovala a většinu času byla mimo domov. Příchod psa by pro ni znamenal kompletně změnit svůj život. Dodnes je za naše setkání velmi vděčná. Pomohlo jí zjistit, že pejsek je vlastně pouze náhradou chybějící lásky v životě. Koupi psa proto moudře odložila na čas, až se usadí a bude mít čas se psem sdílet svůj život,“ vzpomíná Michaela.

Opravdu pejska chcete?

Když tedy budete přemýšlet o pejskovi, je vhodné se zamyslet, z jakého důvodu ho vlastně chcete. Půjde skutečně o partnerství se psem, které chcete prožívat? Nebo bude pejsek jenom náhražkou toho, co vám v životě chybí? Chtějí ho vaše děti jako další hračku? „Není to lehká otázka. Pevně věřím, že na ní naleznete pravdivou odpověď. Pokud je jí ANO, chci pejska do života, je to úžasné, mám velkou radost! A příště vám poradím, co všechno byste měli před tím, než si pejska pořídíte, zvážit,“ těší se na vás Michaela.

Kdo vám radí?

Psí psycholožka Michaela DrábkováIng. Michaela Drábková Ph.D. je koučem pro komunikaci se psy. „Učím se od těch nejlepších. Od přírody, vesmíru, úžasných bytostí i výborného světového kouče Robina Sharmy,“ říká o sobě. Její motto: Pes je zvědavý, zvídavý, zajímá se o vše co se děje kolem. Je učenlivý a rád si hraje. Při soužití se psem určitě poznáte, že si dokáže vymýšlet i dělat legraci. Vaši lásku a starostlivost Vám vrací každou minutu života. Je nám partnerem na život a na smrt, ale zaslouží si také důvěru a respekt. I když rozumí, chápe, tak se nikdy nestane dítětem, člověkem, hračkou nebo plyšákem. Pro fungující partnerství je velmi nápomocné naučit se respektovat psa v jeho roli a ponechat mu možnost být tím, kým je.
MÁTE POCIT, ŽE SI SE SVÝM PEJSKEM NEROZUMÍTE? NEBOJTE SE MICHAELU POŽÁDAT O RADU!  STAČÍ NAPSAT NA http://www.cloudless-life.com/

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Napsat komentář