HOBBYMANIE(5)

Poznejte rajčata, která v obchodě nekoupíte! Rajčatobraní už tuto sobotu na Sluneční farmě

Býčí srdce, rajčata tygrovaná i na pohled úplně zelená, ale zralá. Nebo oranžová, hnědá, žlutá… To vše bude k vidění na Sluneční farmě ve Vykáni už tuto sobotu. A samozřejmě nejen rajčátka na sto způsobů. Letošní ročník zdejšího „rajčatobraní“ vás také seznámí s desítkami druhů paprik. Budete moci ochutnat například ty nejpálivější na světě – tedy pokud budete mít odvahu. Uvidíte i odrůdy velmi neobvyklé a vyslovené raritní.

To ovšem není zdaleka všechno. Budete moci také navštívit největší soukromý tropický skleník v ČR, kde zjistíte, jak vypadá například čokoládovník, muďoul nebo čerimoja. Koupit si můžete i velmi chutná a opravdu zralá manga, kterých tu najdete také celou sbírku nejrůznějších druhů. Součástí programu je také bohaté pohoštění z místních produktů včetně rajčatových sušenek.

Kde najdete Sluneční farmu? Na adrese Vykáň 29. Dostanete se tam buď autem (předem prosíme o ohleduplnost při parkování), jezdí sem i MHD z pražského Černého Mostu, využít můžete také vlak do Čelákovic nebo Českého Brodu, odkud jezdí do Vykáně navazující autobusové spoje. GPS:  50.1193086N, 14.8154092E

Napsat komentář