HOBBYMANIE(5)

Srovnávání pojistek i půjček může být váš koníček

Pamatujete časy, kdy jste obíhali pojišťovny nebo banky a prosili je o nabídku pojištění či půjčky? Domů jste se vraceli unavení, vyčerpaní a naštvaní na to, kolik času jste ztratili. Ty doby jsou dnes naštěstí minulostí, srovnání pojistek a půjček se dokonce může stát vaším hobby. Nevěříte?

Doba jde kupředu, mění se i svět bankovnictví a pojišťovnictví

Do online světa se v poslední době nepřesunula jen výuka dětí, ale i další sektory. Patří mezi ně i bankovnictví a sjednání pojištění. Už nemusíte nikam chodit, půjčku i pojištění si sjednáte online.

Jaké pojištění si sjednáte z pohodlí domova?

Ať už potřebujete pojistit svého plechového mazlíčka, plánujete vycestovat a řešíte cestovní pojištění, nebo si chcete pojistit domácnost a nemovitost, můžete to udělat z pohodlí domova. Stejným způsobem můžete uzavřít i životní pojištění.

A není na tom nic těžkého. Zvládnete to během několika málo minut. Stačí vyplnit pár základních údajů a nechat si zobrazit nabídky jednotlivých pojišťoven. Z nich si pak vyberete tu, která se vám zdá nejvýhodnější.

Náš tip: Ať už řešíte jakékoli pojištění, nesahejte hned po tom prvním, které se vám naskytne. Pouvažujte o nastavení pojistných limitů, zkontrolujte si platnost pojištění i výluky. Ty nejvýhodnější nabídky najdete třeba na Klik.cz, což je profesionální srovnávač pojištění.

Co si můžete sjednat online?

  • Povinné ručení, které musí mít ze zákona sjednané každé vozidlo, které se pohybuje po pozemní komunikaci.
  • Havarijní pojištění, které vás chrání před škodami, které provozem svého vozidla způsobíte sami sobě.
  • Pojištění domácnosti vztahující se na vybavení domu nebo bytu jako nábytek, elektrospotřebiče, knihy, šperky, a stavební součásti (kuchyňská linka, obklady apod.).
  • Pojištění nemovitosti, u kterého je předmětem pojištění stavba jako taková (stěny, střecha, okapy, bazén, kůlna a další vedlejší stavby).
  • Cestovní pojištění, jehož nejdůležitější součástí je pojištění léčebných výloh.
  • Životní pojištění, které kryje rizika spojená s vaším životem a zdravím.

Online můžete porovnat i půjčky

Ano, je tomu tak. Ani kvůli žádosti o půjčku už si nemusíte sjednávat schůzku ve své bance. Stačí si na počítači, tabletu nebo telefonu porovnat nabídky bank a vybrat si tu nejvýhodnější, bez nutnosti chodit na pobočku.

Víte, že online si kromě klasické půjčky můžete sjednat i hypotéku, což je dlouhodobý úvěr zajištěný zástavním právem k nemovitosti? Klidně se může jednat o byt, dům i rekreační objekt. Hypotéku pak můžete online také refinancovat.

Nezabere vám to moc času, nezávazně zadáte jen pár základních údajů a obratem můžete porovnat jednotlivé nabídky 10 bank. Uvidíte, kde vám půjčí, můžete si vybrat tu nejvýhodnější, online specialista vám navíc možná nabídne i nějakou tu neveřejnou nabídku a pomůže s papírováním.

Jednodušší už to ani být nemůže. Vyzkoušíte to taky?

Napsat komentář