HOBBYMANIE(5)

Tajemství UFO: Nepovedly se nám medové indiánky, na světě je nový recept!

Ovšem krásně nadýchané a mechově jemné, přestože pečivo po vyjmutí z trouby díky obsaženému medu pokaždé výrazně „spadne“. Tak jsme nakonec kolečka jednoduše slepili připravenou náplní a výsledkem jsou skvělé medové dortíky. Nebylo možné je nazvat nijak jinak, než UFO. Nu ale až ochutnáte, zjistíte že je to lahoda možná lepší, než původně zamýšlené indiánky.

Lehké medové dortíky: 5 vajec 150 g medu 100 g moučkového cukru 200 g hladké mouky špetka anýzu a mleté skořice. náplň: 250 g měkkého tvarohu 3 vanilkové cukry 250 ml smetany na šleháníkandované třešně 

Jak na to:

Ušlehejte žloutky s tekutým medem a cukrem a střídavě do pěny zapracujte směs mouky s kořením a sníh z bílků. Těsto naplňte do sáčku s hladkou trubičkou a naneste na plech s plátem papíru větší pusinky (hmotu lze dávkovat lžičkou). Kousky pečte při 170 °C asi 10 až 12 minut, ale dejte pozor, protože těsto obsahuje med a připaluje se!

Upečená kolečka (medové piškoty) z papíru po zchladnutí sloupněte a zcela vychladlá slepujte tvarohovou náplní. Připravíte ji tak, že tvaroh vyšleháte s vanilkovým cukrem a hmotu vylehčíte šlehačkou. Pusinky náplně naneste i na slepené dortíčky a ozdobte je polovinami kandovaných třešní.

Příště: Indiánky se nám nakonec taky povedly!

Napsat komentář