HOBBYMANIE(5)

Tipy na zimní aktivity v oblasti Mariánských Lázní

Zima je v plném proudu, možná se i vy chystáte na dovolenou. Naše tělo si ji zaslouží nejen v létě, ale i v zimě. Jsou vaším cílem Mariánské Lázně a vy přemýšlíte, co tady v zimě budete dělat? Máme pro vás pár tipů.

Pobyt v lázních prospěje celému tělu

Lázeňský pobyt není určen jen seniorům nebo nemocným, prospěje každému z nás. Proč bychom se taky nemohli nechat aspoň jednou za rok hýčkat? Ať už máte ztuhlý krk, bolí vás záda, jste po operaci, trápí vás jiné neduhy, nebo jen prostě chcete trochu rozmazlit svoje tělo, lázně jsou pro vás jako stvořené.

Mariánské Lázně můžete navštívit po celý rok

Mariánské Lázně sice patří mezi nejmladší tuzemské lázně, na kráse ani oblíbenosti jim to ale neubírá. Navštívit je můžete po celý rok, ubytovat se můžete v pěkných hotelech, penzionech nebo apartmánech. Na co se tady můžete těšit v zimě?

Zalyžujte si

Zimní dovolená bez lyží nepřipadá v úvahu? Buďte v klidu, v Mariánských Lázních najdete i sjezdovku. Lyže si klidně vezměte s sebou, ski areál najdete jen 10 minut chůze od hlavní kolonády a čekají tu na vás tři pečlivě upravené sjezdovky různých obtížností o délce 1,5 km. Pokud vám bude přát počasí a podmínky budou příznivé, můžete se těšit i na večerní lyžování. Pro děti tu najdete dětský park a lyžařskou školu.

Zdroj: fotobanka

Vydejte se na běžky

Zasněžené město je sice fajn, vy ale chcete poznat i jeho okolí? Mariánské lázně jsou jako stvořené pro zimní radovánky, tak si s sebou vezměte běžky a vydejte se do bílé stopy. Běžecké tratě najdete v areálu golfového hřiště Royal Golf Clubu i v okolí, třeba na Kladské, kolem zdejší přírodní rezervace.

Když vám bude přát počasí, těšit se můžete až na 90 km strojově upravených stop, mezi oblíbené běžkařské okruhy patří třeba běžecká trať Růžová – Kladská, která je dlouhá 4,6 km, nebo běžecká trať Modrá – Nimrod – Králův kámen – Modrý kámen – Tajga – Strážiště – Farská kyselka – Smraďoch – Nimrod s délkou 8,2 km. Pro zdatnější sportovce zase můžeme doporučit okruh Golf – Kladská- Golf dlouhý 24 km.

Co takhle fitness nebo posilovna?

Chcete protáhnout svoje tělo někde v teple? Nebo patříte mezi nadšené sportovce, kteří i o dovolené musí cvičit v posilovně? Ani vás Mariánské Lázně nezklamou. Posiloven tu najdete hned několik, je jen na vás, kterou si vyberete.

Kromě posilovny si můžete zajít také do sauny, solária nebo na masáž ve sportovním studiu Sandow. Ve fitness centru Jiří Hála na vás čeká posilovna vybavená činkami, posilovacími stroji, lavičkami a kladkami, ricochetový kurt, sauna, solárium i denní bar. Boxovací pytle mají v Ravána Gym, skupinové lekce kruhového tréninku, TRX, pilates, jógy, ale i cvičení pro seniory zase nabízí Studio Kineo.

I v zimě si můžete jít zaplavat

Lyžování je fajn, ale tělo při něm dostane zabrat. Zaslouží si pak trochu toho relaxu a rozmazlování. Kromě masáže, která uvolní namožené svaly, si můžete jít i zaplavat. Ale kam? Bazén můžete mít k dispozici v hotelu, pokud ne, pak se v Mariánských Lázních nachází plavecký bazén pro veřejnost, kde je vám k dispozici bazén o délce 25 metrů, dětský bazén, ohřívárnu, vířivky, bar, masáže a kadeřnictví.

Napsat komentář