HOBBYMANIE(5)

Zabavte své štěně hračkou, do které se zamiluje

Od přírody hravá stvoření

Pro štěňata je hra způsobem, jak se učí novým dovednostem, rozvíjí svou přirozenou inteligenci a také podporují svůj správný tělesný vývoj. Jistě jste si všimli, že mají tendenci vše okusovat a ožužlávat – to proto, že z kraje života přijímají nejvíce podnětů právě přes tlamičku. Hračky pro psy se proto vyrábí ve všech možných tvarech, velikostech a z různých materiálů, aby byly vděčným objektem pro zkoumání. 

Kousací hračky na zoubky

Kolem 3.-4. měsíce začíná štěněti vypadávat mléčný chrup, který je postupně nahrazován chrupem trvalým. Toto poměrně nepříjemné období můžete svému pejskovi zpříjemnit pořízením gumových nebo silikonových hraček na žvýkání. Některé bývají dokonce naplněné studenou vodou, což zklidňuje pejskovy bolavé dásně.

Létající talíř zabaví pejska i vás

Téměř žádný pes v sobě nezapře svou loveckou povahu. Plně se to projevuje v jejich zálibě aportování. Zkuste ale čas od času vyměnit obligátní tenisák za létající talíř, se kterým si zábavu užijete i vy s partou přátel. U štěňat ale zohledněte jejich velikost i fakt, že nemají ještě zcela vyvinuté zuby a mají malou tlamičku. Vybírejte proto raději měkčí létající talíře z gumy nebo latexu.

Interaktivní hračky rozvíjí psí intelekt

Interaktivní hračky přispívají ke správnému intelektuálnímu vývoji štěněte, jelikož ho vybízí k plnění různorodých komplexních úkolů. Typickým příkladem jsou psí hrací skládanky, které pejska ke hře motivují odměnou v podobě ukrytého pamlsku. Při hraní s interaktivní hračkou se doporučuje být pejskovi nablízku – zaprvé se může stát, že je hra vzhledem k věku štěněte příliš náročná a lehce ho tak může frustrovat, a za druhé je na místě být obezřetný. Interaktivní hry jsou často tvořené různými otvory, kterými pejsek protahuje tlapky nebo čumáček, a může v nich nešťastně uvíznout.

Napsat komentář