HOBBYMANIE(5)

K čemu slouží termovizní kamera: Past na zloděje, pomocník myslivců i ochránců přírody

Fotopasti na zloděje

U fotopastí na zloděje je důležité, že při spuštění nevydávají žádné slyšitelné cvaknutí nebo záblesk, což by zloděje odradilo, nebo přimělo k poškození přístroje. Fotopasti jsou ideální v kombinaci s jinými bezpečnostními prvky u rodinných domů nebo jiných objektů. Velkou výhodou pro majitele nemovitostí, kteří chtějí ochránit svůj majetek, je tzv. GSM modul, který je v některých fotopastech zabudován, nebo jej k některým přístrojům dokoupit a nainstalovat dodatečně. Fotopast pak díky modulu přenáší pořízené snímky na e-mail nebo telefon, takže majitel může okamžitě reagovat. Buď může zasáhnout sám, nebo uvědomit policii či bezpečnostní agenturu.

Jak fotopast zamaskovat

Otázku, jak fotopast zamaskovat nelze zcela zobecnit, ale je dobré se držet některých zásad. Především nikomu nesdělovat přesné místo, kam jste fotopast umístili. Neumisťujte fotopast do úrovně očí dospělého člověka, kde si jí každý všimne. Průměrná fotopast zaznamená tepelný pohyb na vzdálenost 10-13 metrů, takže nemusíte mít obavy, že její instalací do výšky nad úroveň očí snížily efektní fungování fotopasti.

NÁŠ TIP: Nejprodávanější fotopast na zloděje –  Bunaty Mini FULL HD

Fotopasti pro myslivce jsou moderním sledovacím zařízením pro pohyb zvěře či pytláků v lese. Jsou vynikajícím pomocníkem nejen pro sledování pohybu zvěře, ale pomůžou odhalit i třeba vznik černé skládky na zakázaném místě, popřípadě zloděje dřeva. Fotopast pro myslivce můžete vybírat dle náročnosti, například podle funkce s odesíláním MMS,

NÁŠ TIP PRO MYSLIVCE: Široký výběr puškohledů více kvalitních značek jako jsou Bushnell, Zeiss, Pentaflex, Meopta, Nikon a jiné.

DALEKOHLEDY: https://www.fotopasti.cz/optika/dalekohledy

 

Napsat komentář