HOBBYMANIE(5)

Jak správně krmit a odměňovat svoji kočku: Trvejte na kvalitě krmiva i pamlsků

Krmivo a pamlsky pro kočky můžete samozřejmě nakoupit v nejbližším kamenném pet shopu. Jednodušší a levnější je ale objednat si ho v některém ze specializovaných internetových obchodů. Navíc nechá zboží takovýto obchodník doručit rovnou k vám domů.
Tady je ale důležité si ověřit spolehlivost obchodu a přesvědčit se o kvalitě prodávaného zboží. Je proto dobré sledovat recenze a reference. Podle nich si například velmi dobře stojí zavedený portál fera.24.cz, který může redakce našim čtenářům jen a jen doporučit.

Jak poznat kvalitní krmivo a pamlsky pro kočky

Prvním vodítkem je, jak velký obsah živočišných bílkovin výrobce uvádí na obalu. Protože je kočka masožravec, tento podíl by měl být co nejvyšší, blížící se 100 %.
Kvalitu poznáte i podle toho, zda výrobce uvádí, o jaký druh masa se konkrétně jedná. Pokud se dočtete jen pojem „maso“, pak raději nekupujte. U kvalitního výrobku se dozvíte, zda maso pochází z kuřete, krůty, ryb atd.
Dalším vodítkem pro vás bude obsah taurinu, vitamínů, enzymů a nenasycených mastných kyselin. Především šlechtěné čistokrevné kočky všechny tyto látky potřebují pro své zdraví. Pokud krmivo neobsahuje byť jen jednu z nich, také ho raději nekupujte.

Na laciném krmivu proděláte vy i vaše kočka

Především v hypermarketech jste se určitě setkali s krmivy a pamlsky, které jsou oproti ostatním dostupné i za třetinu ceny těch kvalitních. Tady si dávejte zvláště pozor! Takováto strava pro kočky je krutě ošizená, obsahuje velké množství náhražek, jakou je například popel. Kočka má ovšem tu vlastnost, že žere tak dlouho, dokud se necítí být nasycená. Spotřebuje tak mnohonásobně více krmiva, než kdyby se živila tím klasickým.
V konečném důsledku tak neušetříte, prodělá i vaše kočka na svém zdraví. Ano, i tady platí ono prvorepublikové: „Nejsem tak bohat, abych si mohl kupovat levné věci…“

Napsat komentář