HOBBYMANIE(5)

Zelený ječmen, nová superpotravina. Je opravdu tak zázračný?

Podívejme se tedy na mladý nebo také zelený ječmen blíže. Nový potravinový hit se za přísných podmínek a bez použití pesticidů pěstuje už snad po celém světě. Sklízí se ve chvíli, kdy doroste do výšky cca 20 cm ještě před tím, než nasadí první kolínko na stéble. To je okamžik, kdy obsahuje vůbec nejvíc živin, minerálů a vitamínů. Aby se uchovaly, nejprve se vylisují, extrakt je pak následně při teplotě 31 °C zbaven ve vakuové sušičce zbaven vody.

Co zelený ječmen umí

Jak ukazují rozbory, obsahuje zelený ječmen 4x více vápníku, než mléko. Najdete v něm také 22 krát více železa, než ve špenátu. A bílkovin je v denní dávce tolik, jako v pořádném steaku. K tomu přidejte esenciální aminokyseliny, 12 minerálů a 13 různých vitamínů, včetně „K“. Spolu s enzymy a přírodní vlákninou tak mají podle výživových odborníků výrazné detoxikační účinky.  Mají také vysoký obsah chlorofylu, který zlepšuje krevní obraz, urychluje hojení ran, popálenin, brání zánětům a infekcím.

ZJISTIT CENU

Jak ho užívat a kde ho koupit

Stačí rozpustit 1 kávovou lžičku sypkého extraktu ve 2 až 3 dl vody. Pozor, její teplota nesmí přesáhnout 45 stupňů Celsia, jinak zničíte důležité enzymy a vitamíny. Sytě zelený nápoj pijete nejprve 1x denně, později 2x až 3x denně, nejlépe cca 1/2 hodiny před jídlem. Jedno balení 250 g vám vystačí na 80 až 85 dní. Přibližně za 14 dní pravidelného užívání začnete pociťovat blahodárné účinky na organizmus, budete se cítit svěží a plní energie.
O hodně levněji, než v kamenném obchodě nebo lékárnách ho pořídíte prostřednictvím e-shopu. Prověřili jsme několik z nich, jako nejzajímavější považujeme nabídku, kterou najdete na stránkách Zelenyobchod.cz. Už proto, že k první objednávce získáte navíc plastový šejkr a praktickou lžičku.

 

ZJISTIT CENU

Napsat komentář