HOBBYMANIE(5)

Rychlé mňamky: Sýr, smažený v anglické slanině

Zaručený úspěch s nimi sklidíte, budete-li k těmto smotkům podávat jako přílohu jemně vyšlehanou bramborovou kaši a sterilovanou domácí okurčičku. A děti určitě ocení ovocný kompot, třeba třešňový. Také se speciálně pro ně vyplatí nahradit plátky anglické slaniny dušenou šunkou. A určitě jim nabídněte uvnitř zabalený eidam. Niva a tvarůžky už patří do kategorie poněkud náročnějších gurmetských prožitků pro dospělé. I když u těch větších je už někdy zapotřebí podporovat vybranou chuť. Výborné tyto smotky samozřejmě jsou i jako teplý předkrm s toustovým chlebem, majonézou a jarní cibulkou.

Sýr smažený ve slanině:
100 g eidamu vcelku, 50 g anglické slaniny na plátky; na obalení: hladká mouka, 1 vejce, strouhanka; tuk na smažení

Jak na to:

Silnější plátek eidamu nakrájejte na hranolky, obalte vždy jedním tenkým plátkem anglické slaniny a spíchněte je kouskem špagety (viz rámeček dole). Smotky obalte v hladké mouce, rozšlehaném nesoleném vejci, strouhance a smažte v rozehřátém tuku v pánvi dozlatova. Osušené papírovým ubrouskem podávejte s bramborovou kaší a sterilovanou okurkou; výborný je také zeleninový salát.

Bezva finta:
Kousky nevařených tvrdých špaget je možné místo dřevěných párátek použít ke spíchnutí nadívaných kapes, balíčků a smotků. V důsledku tepelné úpravy použité těstoviny zkřehnou natolik, že je při jídle neodhalíte a prostě je slupnete s některými sousty. Naproti tomu s tradičními párátky je vždy trochu trápení. Tak proč se mu nevyhnout?

Napsat komentář