HOBBYMANIE(5)

Adventní dekorace

Každý rok nás koncem září překvapí, že zmizí z obchodních pultů letní zboží a objeví se rovnou vánoční. Pokaždé nás to překvapí, ještě zbývá několik týdnů, dokonce měsíců. Máme polovinu listopadu, za dva týdny začíná advent. Spousta z nás vyndá něco loňského, předloňského ze skříně. Někdo přikoupí něco nového. A někdo to vůbec neřeší.

Já patřím k těm, kteří si každý rok říkají, že si udělají pěknou výzdobu, mají plány a představy a nakonec se spokojí se svícnem v oknu. Možná ještě vyndám větvičku z věnce na dveřích a zapíchnu hotovou koupenou větvičku s červeným kvítkem a vánoční ozdobou. Takový univerzální věnec.

Dekorace

 

Jde to ale také jinak. Můžeme se pokusit něco vyrobit i doma.

V dnešní době je trh přesycen obchody s dárkovým a dekoračním zbožím. Využít se dají i dary přírody a koření. Velmi efektivním způsobem na pěknou dekoraci na stůl, je pěkný jednoduchý talíř nebo nízká miska. Na ni můžete položit svíčky, větvičky, ozdobičky, ořechy, šišky. Oblíbená je i celá skořice, badyán, voňavý hřebíček a kolečky sušeného citronu.

Dekorace na stůl

Výroba takové dekorace je jednoduchá, levná a hlavně efektivní. Celé to můžete za kompletovat do stylu vašeho bydlení. Přírodní dekorace, barvy příjemně doplní  a zútulní domov.

 

Foto: Fotobanka

Napsat komentář