HOBBYMANIE(5)

Bezlepkové recepty: Cuketová roláda se šunkou a sýrem

Je čistě na vás, čím ji naplníte. Pokud chcete pohostit blízké či přátele, jejichž chutě, choroby i přesvědčení se různí, žádný problém – základem je cuketové těsto. Roládu ovšem můžete rozdělit při plnění na několik částí…

Ingredience pro cuketovou roládu se šunkou a sýrem:

600 g cukety,
3 až 4 větší vejce,
snítka kopru (nemusí být),
200 g tvrdého sýru,
3 až 4 stroužky česneku,
sůl,
pepř;
2 lžíce oleje na potření papíru;
náplň: 200 g smetanového sýru, 200 g uzené šunky, čerstvé zelené bylinky

Jak na to krok za krokem:

Omytou cuketu rozpulte a lžící vydlabejte semeník. Pokud máte mladé cukety, stačí pouze omýt a nastrouhat na hrubém struhadle na nudličky. Lehce posolte a nechte asi 30 minut odpočinout. Po této době vymačkejte vodu, vložte zpět do mísy, přidejte žloutky, dle chuti nasekaný kopr (není nutné) a na jemném struhadle nastrouhaný tvrdý sýr a drcený česnek. Dobře promíchejte, dle chuti a potřeby přisolte a opepřete.

Do této hmoty potom opatrně stěrkou vmíchejte tuhý sníh z bílků. Těsto nalijte na plech o rozměrech 25 x 35 cm lehce potřený olejem, rovnoměrně rozetřete a vložte do trouby vyhřáté na 170 st.. Pečte asi 30 – 40 minut do doby, dokud povrch nezačne lehce růžovět. Po upečení vyndejte z trouby, stáhněte i s papírem na podložku a nechte krátce vychladnout (ne zcela), potřete smetanovým sýrem, který můžete posypat bylinkami a poklaďte plátky šunky. Pomocí papíru, na kterém se roláda pekla, zarolujte a vložte do chladničky. Po vychlazení nakrájejte na plátky a servírujte s pečivem, případně pouze s míchaným salátem.

Náš tip: Lze použít pikantní sýr typu Niva a pod. Stejně tak můžete plnit pouze krájenou zeleninou, lososem, případně potřít rybí pomazánkou.

Poznámka autorky: Vyzkoušela jsem a je to úžasné, lehké, nadýchané a velice chutné!

Autorka: Marcela Matyášová

Zdroj: http://pep-4o.blogspot.cz/2017/07/blog-post_5.html

Napsat komentář