HOBBYMANIE(5)

Chcete být na Vánoce „in“? Vylaďte stromek do bíla a nezapomeňte na kovové anděly

Ať tak či tak, poradíme vám, do jakých barev vyladit na svátky váš domov, abyste dostáli trendům letošních Vánoc. Stačí zakoupit nebo sáhnout do zásob a vybrat bílé či fialové baňky a doplnit je aktuálními kovovými ozdobami. Ze skořice a plátků sušeného pomeranče vyrobte půvabné aranžmá a na stromeček pověste pár šišek. Vše korunujte pořádnou dávkou světelných řetězů.

Bílá dodá vašemu interiéru punc elegance a čistoty

Letošním dekoracím vládne jednoznačně bílá barva. Bíle nazdobený stromeček nebo dekorace v tónech bílé barvy dodají interiéru nádech elegance a rafinované jednoduchosti. Pokud by se vám zdála bílá příliš fádní, doplňte ji fialovou. Využijete-li při výběru ozdob také ty se zajímavou texturou či třpytivými odlesky, dodáte svému domovu překrásný glamour efekt. Letošním hitem jsou také průhledné plastové ozdoby, jež vytvoří dojem zimy a evokují led a mráz.

Přírodní materiály navodí atmosféru starých časů

Neumíte si Vánoce představit bez pořádné dávky fantazie a kreativity, přičemž  byste do jejich příprav nejraději zapojili celou rodinu včetně babičky? Letošní vánoční trendy vám skutečně přejí! „Home made“ dekorace z přírodnin patří totiž k dalším hitům, bez nichž se váš interiér neobejde. Provoňte si příbytek kousky skořice, z níž lze snadno vyrobit třeba obal na svíčku, nebo plátky sušeného pomeranče. Až na stromeček zavěsíte červená panenská jablíčka, pozlacené ořechy nebo šišky z nejrůznějších jehličnanů, vytvoříte pravou atmosféru starých dobrých časů našich babiček. Nejrůznější suché plody lze dekorovat barevnými stuhami či cenově dostupnými ozdobami z lepenky. Velmi efektní je také využití dekorací ze dřeva. Jednoduchý svícen krásně dozdobíte čerstvým chvojím, cesmínou či jmelím a máte hotovo.

Nechte váš domov rozzářit světly

Pokud chcete, aby vaše vánoční obydlí bylo letos skutečně dokonalé, dolaďte romanticky bílé koule a ozdoby na stromečku ještě působivým osvětlením. Světelné řetězy nebo krápníky s LED diodami rozzáří váš dům zvenku i uvnitř. Aktuálně letí také moderní světelné věnce, svítící stromy i postavičky. Ani letos nezapomeňte na svícny a lucerny, dlouholeté evergreeny v každé domácnosti.

Letošní trend? Kovové vánoční ozdoby

Kdo si neumí představit Vánoce bez andělů, měl by si letos pořídit kovového. V bílých i fialových dekoracích se bude dobře vyjímat okřídlený symbol Vánoc s měděným, zlatavým, stříbrným i šedým nádechem. Kovové ozdoby hrají letos hlavní roli, ať už v barevné či leštěné variantě. Pokud si je pořídíte v bílém provedení s patinou, ohromíte nejen rodinu, ale i široké okolí.

Sobi a vánoční skřítci jako v pohádce

Na co ještě byste neměli o letošních Vánocích zapomenout? Stylové svátky vám zaručí sobí spřežení se sáňkami, vánočními skřítky i typicky českými sněhuláky – třeba z pletených koulí.  Důležité je vytvořit ve vánoční čas pohádkovou atmosféru, pro kterou je všichni tak milujeme. A hlavně si o Vánocích užijte pohodu a klid. Nemusíte řešit, co je zrovna v kurzu, neboť oblíbené barvy zůstávají stále tytéž: červená, zlatá, modrá a zelená.

Autor: Hana Raiskubová

 

 

Napsat komentář