HOBBYMANIE(5)

Co lednice dala aneb: Lahodné překvapení ze zbytků

 

Fantastická rychlovka například k večeři s čerstvým zeleninovým salátem! Stačí potřít vždy dva spíše tenčí plátky knedlíku trochou kečupu a naplnit dle našeho postupu. Složené sendviče pak už jen spíchněte párátky (vždy dvě směřujte šikmo proti sobě), obalte je v klasickém trojobalu a usmažte z obou stran dozlatova na pánvi v oleji.

Obalování v mouce, vejci i strouhance sice vyžaduje trochu šikovnosti (komplikují to zmiňovaná párátka), ale určitě si s tím nakonec poradíte. Také se osvědčil trojobal dvojitý, kdy stačí postup jednoduše zopakovat! A po usmažení si již můžete pochutnat na výborné šťavnaté chuťovce.

Recept na plněné knedlíkové řízečky:
Houskový knedlík
kečup cibule plátkový sýr salám (šunkový, dietní, junior…) sůl pepř; na obalení: hladká mouka vejc strouhanka párátka olej na smažení

Jak na to krok za krokem:

Knedlík nakrájejte na slabší plátky a každý potřete z jedné strany kečupem. Na jedno z takto upravených koleček uložte plátek sýra (větší přehněte), kolečko cibule, jeden či dva plátky salámu, přidejte další cibuli, sýr a vše přiklopte druhým kečupem potřeným houskovým knedlíkem.
Naplněný sendvič spíchněte vždy dvěma párátky (kousek musí držet pohromadě), celý sendvič obalte v klasickém trojobalu (rozšlehané vejce osolte a opepřete dle chuti) a osmažte po obou stranách dozlatova ve větším množství tuku na pánvi nebo ve fritéze. Usmažené řízečky osušte pomocí ubrousku a podávejte nejlépe se zeleninovým salátem. (-iri, fra- )

Náš tip:
Původně suchý houskový knedlík od oběda z předchozího dne se v této úpravě změní v chutnou šťavnatou záležitost. Výsledkem je rychlá a nenáročná letní večeře

Napsat komentář