HOBBYMANIE(5)

Co se děje se zahradou v červnu?

Většina zahradníků má v červnu vše zaseto a zasázeno, ale to není důvod k lenošení. Na zahradě se nám objevují první plody, vlivem většího sucha je i nutné častějšího zalévání. 

Velkou oblibou je také výsev a předpěstování sazeniček dvouletek, které nám vykvetou až následující rok. Některé dvouletky se nám vysemení samy. často vyséváme violky, okrasné sedmikrásky, chejr vonný, měsíčnici roční, hvozdíky bradaté.

Mulčování a pletí

Pro většinu zahrádkářů činnost velmi otravná, ale pakliže nechcete strávit celé léto na čtyřech v záhonu, vyplatí se začátkem sezóny být velmi důkladný. S většinou plevele nám pomůže mulčování povrchu půdy vhodným způsobem.

Péče o trvalky kvetoucí na jaře

Říkají se trvalky, ale nějakou péči potřebují. Po odkvětu je u starších rostlin vhodné zmlazení, některé husté a vzrostlé rostliny  můžeme rozdělit. Rostlinu nejlépe rycími vidlemi rozdělíme dle možností na dvě nebo více rostlin, které zasadíme na nové vhodné místo. Než se dostatečně zakoření, chráníme je před prudkým sluncem a dobře zaléváme.

Sklizeň prvních plodů

Nejoblíbenější záliba všech zahrádkářů je sklizeň. A my můžeme sklízet první jahody, hrášek, třešně nebo ranné odrůdy zeleniny.

jahody

 

 

 

 

Zdroj foto: Fotobanka

Napsat komentář