HOBBYMANIE(5)

Co se může hodit k jarní dekoraci?

Venku svítí sluníčko, na keřích se začínají objevovat zelené pupeny a v záhonech se začínají objevovat první kvítky. Naše nálada se pozitivně probouzí s jarem, jak si ale kousek toho jara přinést domů? Mrkněte na pár jednoduchých tipů, a určitě si vyberete.

Nevíte jak na to? 

Zkuste známé osvědčené květiny. V každém obchodě se nyní prodávají macešky, primulky, hyacinty, narcisy a oblíbený modřenec.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jednotlivé barevné kombinace a druhy můžete míchat. Zkuste aranžmá jednoho nebo více druhů květin v misce, váze a doplnit větvičkou z kočiček, zlatého deště nebo jakéhokoliv nekvetoucí keře. Větvička může být holá nebo se začínajícími pupeny. Na jaře je k dekoracím často využíván mech, různé vrbové a břízové proutí, sláma a spousta ručně vyrobených nebo zakoupených dekorací.

 

 

 

 

 

Vyrobit si můžeme jednoduchou dekoraci na okno, na stůl, ale také na venkovní dveře. Použít se dají všechny druhy květin, větviček, stuh a přidat můžete i velikonoční motivy.

 

 

 

 

 

 

 

Fantazii se meze nekladou. 

Jaro je plné očekávání, barev, radosti a potěšení. Do výroby můžete zapojit i děti. Zkuste si vyrobit zajíčky, motýlky, mašličky a přidat ke květinám. Velmi oblíbené jsou i zápichy. Z kartonu, barevného papíru, čtvrtky nebo dřeva můžete vyrobit různé jarní motivy. Kytičky, zvířátka, velikonoční motivy a zapíchnout jednoduše do květináče.

Použít můžete naprosto vše co doma najdete, použít se dají i staré květináče, na internetu je přemnoho nápadů a inspirace. Odvážní si ze starých holínek udělají jarní květníky. Podívejte se u babiček na půdu, jistě najdete mnoho zajímavých nádob, které se dají na dekoraci použít. nemáte-li možnost využít se dá i kuchyňská sklenička.

 

 

 

 

 

Přivítejte jaro se vším, co k němu patří

 

 

 

 

 

 

 

Zdroj foto: Fotobanka

Napsat komentář