HOBBYMANIE(5)

Výběr správné Bosu

Řekli jste si, že je třeba zefektivnit váš trénink a hledáte vhodnou a zároveň ne moc prostorově náročnou pomůcku na posilování? V tom případě je pro vás Bosu ideální. Je vhodné pro vrcholové sportovce i pro začátečníky. Po otevření vyhledávače na vás vyběhnou výsledky a v tu chvíli vám dojde, že výběr nebude tak snadný. Proč pomůcky vypadají stejně, ale cena je diametrálně odlišná? Jak tedy vybrat tu správnou?

Pozitiva cvičení na Bosu

Balanční podložka je skvělou pomůckou k posílení svalů, které zajišťují správné držení těla, a ke zlepšení celkové koordinace.
Při cvičení na Bosu zlepšíte vaši koordinaci. Je to její největší výhoda oproti jiným cvičebním pomůckám. Při cvičení na Bosu musíte zapojit svaly tak, abyste udrželi rovnováhu. Díky tomu dochází i k posílení izolovaných svalů, které byste při jiném cvičení nezapojili.
Díky pravidelnému cvičení na Bosu zlepšíte držení vašeho těla. Bosu je tedy výbornou pomůckou při prevenci bolesti zad.
V neposlední řadě cvičením na Bosu posilujete i klouby a samozřejmě dochází ke spalování kalorií.

Jak vybrat správné Bosu

A tady je ten kámen úrazu. Prvotně si všimněte, že ty levnější produkty nemají název Bosu, ale balanční podložka. Je to proto, že to nejsou originální Bosu.

Originál Bosu poznáte podle nápisu „Bosu“ přímo na produktu. Jejich cena je kolem 4 000 Kč. Oproti tomu balanční podložky můžete pořídit už za 1 500 Kč. Nejedná se však o originály a namísto nápisu „Bosu“ mají svou vlastní značku.

Pokud podložku kupujete do fitness centra, je samozřejmě vhodné koupit originál. Stejně tak pokud cvičíte pravidelně či jste vrcholový sportovec. Pro občasné cvičení si pak vystačíte s levnějšími náhradami.
Důležité je si stanovit, kdo bude podložku využívat a dle toho vybrat správnou nosnost. Při výběru také vezměte v úvahu vaše prostorové možnosti. Pokud budete podložku užívat občas, postačí vám menší a lehčí.
Ohledně materiálu si připlaťte za kvalitní materiál a nutností, kterou musí mít každá balanční podložka, je protiskluzová spodní část.

Nenaleťte inzerátům

Oproti jiným fitness strojům je pořízení Bosu méně finančně náročné, ale samozřejmě se nejedná úplně o levnou záležitost. Z toho důvodu se možná budete zajímat o prodej Bosu na bazarech.
Při koupi použité Bosu dbejte zvýšené opatrnosti. Většina inzerátů nese název Bosu, ale ve skutečnosti se nejedná o originály, ale o zmiňované balanční podložky různých firem.

Můžete se pak lehce napálit a koupit „Bosu“ za 1 600 Kč. V porovnání s cenou originálu je to samozřejmě velká úspora. Ale ve skutečnosti se za tuto cenu prodávají balanční podložky, které nové stojí 1 900 Kč. V tom případě už se o takovou úsporu nejedná a je lepší si připlatit pár stovek a mít novou podložku v záruce.

Napsat komentář