HOBBYMANIE(5)

Fotbalové brankářské rukavice pro amatéry i profesionály: Jak je správně vybrat

Na rozdíl od těch hokejových má fotbalový brankář jen minimální vybavení k tomu, aby zabránil gólu. Tím nejdůležitějším jsou brankářské rukavice. Jenže jaké vybrat? Jejich největší světoví výrobci se tvrdě přehánějí ve vytváření nových technologií, ať už jde o rukavice, určené jak pro amatérské, tak i profesionální sportovce.

Jak začít s výběrem

Nejprve musíte znát svou velikost. Brankářské rukavice se vyrábějí ve velikostech od 3 do 12. Nejlepším způsobem, jak vybrat ideální velikost, je vyzkoušet si rukavice, ale pokud takovou možnost nemáme, můžete použít tabulku velikostí.
Ruka by měla být měřena od základny ke špičce prostředního prstu. Příslušná hodnota v centimetrech je vždy přiřazena konkrétní velikosti. Běžným řešením je také výběr velikosti na základě šířky ruky.

Způsob šití rukavic je důležitý

Kromě rozdělení na úrovně postupu se rukavice pro brankáře také dělí na typy šití. Základní typ je ploché šití. Najdou se v rekreačních modelech rukavic a vyznačují se plochou klasickou pěnou. Nejběžnějším a nejznámějším šitím je Roll Finger. Švy se nacházejí na vnější straně rukavic, takže kontaktní plocha s míčem je větší. Pěna na prstech je navíc zaoblená, což dokonale odráží anatomii ruky. Nevýhodou tohoto řešení je šev, který spojuje dva prsty ve středu rukavice. Pěna v této oblasti je náchylnější k poškození.
Druhým nejoblíbenějším typem šití je Negativ. Na rozdíl od předchozích jsou švy nasměrovány dovnitř, což má za výsledek lepší přilnutí a žádné vyčnívající konce materiálu na prstech. To je perfektní řešení pro ty, kteří chtějí, aby jejich brankářské rukavice byly jako druhá kůže.

Kde začít? Vše najdete na R-GOL

Ať už amatérské, nebo profesionální brankářské fotbalové rukavice pořídíte určitě mnohem levněji v některém z e-shopů, než v klasickém kamenném obchodě. Redakce prošla desítky z nich a vzhledem k nejucelenější nabídce pro vás vybrala a doporučuje společnost R-GOL. Ta nabízí jen produkci ověřených a známých výrobců, tedy zaručenou kvalitu:

  • Rukavice Adidas – mají vždy nejnovější technologii. Známé modely ze série Adidas Predator se vyznačují skvělým střihem a prodyšností, kterou zajišťují tkané příze použité na vnější straně rukavic. Gumové poutka usnadňují děrování, zatímco URG pěny poskytují skvělé uchopení.
  • Nike – Klasické modely, jako je Nike Vapor Grip, jsou již roky synonymem kvality. Americký výrobce se také nebojí inovací a představením řady Touch vytvořil revoluci v pojetí lehké, ručně montované brankářské rukavice.
  • Reusch – Tato společnost se specializuje na vytváření brankářských rukavic. Díky nejnovějším technologiím a pečlivému zpracování je Reusch jedním z lídrů na trhu brankářů. Najdete zde spoustu neoprenů, inovativních nápadů a všech úrovní dovedností.
  • Uhlsport – Hlavní výhodou této značky jsou různé typy modelů. Vysoce kvalitní pěny a charakteristické šití mají za následek vysokou odolnost a skvělou přilnavost.
  • 4Keepers – polská značka, která trh zabírá útokem. Brankářské rukavice této společnosti se vyznačují klasickým designem a inovativními řešeními. Vysoce kvalitní materiály zaručují spokojenost a měkké a odolné pěny zajišťují přilnavost.
  • Football Masters – polská značka známá jednoduchými a účinnými řešeními. Tyto rukavice se vyznačují velkou hodnotou za peníze a tréninkové a zápasové modely jsou ideální pro univerzální rukavice pro mladého adepta i profesionálního fotbalistu.
  • Puma – Druhý německý výrobce překvapuje řešeními a klasický design jde ruku v ruce s velmi nízkou hmotností a kvalitní pěnou.
  • New Balance – Ačkoli tato značka není pro své rukavice příliš známá, stojí za zmínku takové modely jako Supercellbay, která je reakcí na nové potřeby moderního brankáře a má mimo jiné silikonové poutka.
  • Be Winner – Brankářské rukavice Be Winner jsou ideální volbou pro lidi, kteří chtějí mít lehké a odolné rukavice. Modely Match mají hustou pěnu kombinovanou s lehkým latexem.
  • Rukavice BU1

    BU1 – Nabídka Čechů je mezi brankáři z celé Evropy velmi oblíbená. Skvělá kvalita zpracování znamenala, že rukavice této značky najdete například v Extraklase.

  • Regio – Tyto rukavice jsou také známé svými neoprenovými a kombinovanými modely, které nejsou horší než největší výrobci. Odvážný design je kombinován s klasickými edicemi.
  • Select – Tato značka má skvělé tréninkové a rekreační modely, které se pro své cenové rozpětí vyznačují poměrně silnou pěnou a dobrou odolností.

 

Napsat komentář