HOBBYMANIE(5)

I na letní sportování je důležité se správně obléknout

Letní počasí láká k výletům do přírody i dalším aktivitám, na rozdíl od zimy ale mnozí z nás neřeší, co si na sebe vezmou. Zatímco v zimě si hlídáme počasí a vybíráme kousky, díky kterým nám nebude zima ani neprochladneme, v létě to moc neřešíme. Přitom je to právě oblečení, které ovlivní, jak si vybranou aktivitu užijeme a jaký podáme výkon.

Nedá se nic dělat, v létě se prostě potíme

Během horkých letních dnů se mnozí z nás potí i normálně, natož při nějaké té aktivitě. Je jedno, zda hrajete volejbal, jedete na kole, musíte vyšlápnout kopec nebo běžíte, když na sobě budete mít mokré tričko, které nechce uschnout a lepí se vám na tělo, moc příjemně vám určitě nebude.A to nemluvíme o tom, že můžete prochladnout a přivodit si nějakou tu nemoc.

Když si ale místo běžného trička, které máte doma, obléknete to funkční, poznáte rozdíl. Funkční tričko totiž pot nenasákne, ale odvede od těla na povrch tkaniny, odkud se vypaří, navíc rychle schne, a dokonce zajistí i tepelný komfort zónám na těle, které jsou náchylné k prochladnutí. Vy se tak budete cítit příjemně a každou aktivitu si užijete.

Zdroj: archiv Moira

Jak vybrat to pravé funkční oblečení?

Nabídka je široká, jak se v ní zorientovat? Odpověď je docela jednoduchá, řiďte se druhem aktivity, které se chcete věnovat. Něco jiného si totiž obléknete na vodu a něco jiného na výšlap.

Na vodu dejte přednost kouskům, které nenasáknou vodu

Sjíždění vody je oblíbenou letní zábavou, když se na ni vydáte, snadno se stane, že se namočíte. V takovou chvíli je fajn, když na sobě máte oblečení, které vodu nenasákne a rychle uschne. Příkladem je oblečení z polypropylenuMoira, které nasákne až 10x méně vody než to polyesteru.  Rychle schnou třeba kousky z naší kolekce EXTREMELIGHT, které máme k dispozici i s motivem námořnického proužku. Na vodu jako stvořené!

Zdroj: archiv Moira

Při cyklistice dbejte i na bezpečnost

Kdo rád vyráží na projížďky na kole, ten jistě chce oblečení, které mu zajistí tepelný komfort a odvádí pot, zapomínat ale nesmí ani na bezpečnost. V naší nabídce najdete řadu CYKLO s reflexními prvky, díky kterým vás na silnici nikdo nepřehlédne.

Víte, že máme i cyklosukni?

Co si obléknout do fitka nebo na kolektivní sporty?

I v létě se dá chodit do posilovny, zahrát si v hale volejbal, na pláži beach, vyrazit na golf a spoustu dalšího. Abyste podali co nejlepší výkon, užili si zábavu a neodnesli si nachlazení, je důležité se správně obléct. Nejen pro tyto účely se hodí kousky z kolekce FRESH, ve kterých zazáříte, odvedou od těla pot a nebudou vám bránit v pohybu.

Zdroj: archiv Moira

V čem si jít zaběhat nebo vyrazit do hor?

V naší nabídce najdete i univerzální kousky, které využijete při různých aktivitách. Příkladem je třeba řada X-COMPACT a univerzální tričko s minimem švů a zónou na páteři, která zajišťuje ventilaci.

Tohle univerzální tričko v sobě ve funkčních zónách kombinuje různé typy pletenin, které udrží tělesné teplo tam, kde je to třeba, chrání před prochladnutím, nestudí, rychle odpařuje pot a díky obsahu Lycry je i opravdu pohodlné.

Napsat komentář