HOBBYMANIE(5)

Jaké květiny jsou vhodné na první rande

První rande je příjemná, ale vzrušující událost: nevíte, kde je výsledná sympatie, zda bude večer úspěšný. V žádném případě nechcete ztratit tvář ve špíně před dívkou a umožnit jakékoli rozpaky, včetně výběru kytice.

Prostudujte si pravidla květinové etikety, abyste věděli, jaké květiny vybrat. A pak můžete využít doručování květin v Praze a získat čerstvou a krásnou kytici v určený čas.

Květina, kterou musíte mít

Pokud váháte, zda jsou květiny na prvním rande nezbytné, vězte, že jsou nezbytné. Je to projev úcty k dívce, kterou zvete na schůzku. 

Ale s květinou neuděláte chybu

První rande je okamžik, kdy je třeba projevit nejen zájem, ale také respekt k partnerovi. Existuje seznam květin, které nejsou považovány za příliš vhodné nebo nejslušnější řešení.

Velmi velká, mohutná kytice. Pro dívku by bylo obtížné nosit ho celý večer.
Jeden nebo tři květy bez obalu. Taková kytice se zdá být skoupá a formální.
Vetché květiny. Je nepřijatelné, aby kytice byla na rande pomalá.
Květy s velmi silnou vůní. Lilie, frézie a některé další květiny mají tak silnou vůni, že vás z ní může bolet hlava.

Jaké druhy květin nejsou vhodné na první rande?

Šarlatové růže. Přijatelné pouze v případě, že mezi vámi již přeskočila jiskra vášně. Pokud se navzájem neznáte a nevyznáváte si lásku, šarlatové růže – příliš provokativní kytice, která naznačuje intimitu.

Bílé chryzantémy nebo kaly. Jsou to velmi krásné květiny, ale v některých kulturách jsou považovány za symbol smutku.

Anturie, kosatce, gladioly. Jedná se o tradičně mužské květiny, které nejsou příliš vhodné pro romantické setkání s dívkou.

Květiny, které způsobují alergie. Všechny květiny s lehkým pylem, zejména polní květiny a obiloviny, vám mohou zkazit celý večer, pokud je vaše partnerka alergická na kvetení. 

Zdroj: fotobanka

Jakou květinu vybrat a jak vypadá kytice pro ženu?

Kytice pro první rande by měla být vybrána na základě věku a stavu dívky. Čím mladší je váš společník, tím lehčí může být kytice: bílé, krémové, světle růžové, šeříkové, modré květy jsou docela vhodné.

Pro zralejší ženy je lepší zvolit světlé barvy: fuchsiovou, fialovou, modrou, žlutou, oranžovou.

Kytice růží s jemnými odstíny naznačují romantický vztah, zatímco gerbery, alstromérie a kosatce vypovídají spíše o zábavě a flirtování.

Nejsmyslnějšími květinami, které slibují dlouhou romantiku, jsou růžové nebo korálové pivoňky. Společník ocení váš vkus.

Věnujte pozornost balení: na první schůzku se hodí lakonické, klidné balení světlých barev. Je nevhodné dávat dívce květiny v balení zelené, modré, hnědé nebo jiných tmavých odstínů. Lepší je zvolit krémové, béžové, růžové a fialové odstíny balicího papíru.

Pokud se nemůžete rozhodnout pro konkrétní květinu, nejlepším řešením je komplexní aranžmá z několika druhů květin: růže, alstromerie, eustomie, ranunculus, gypsophila v praktické kabelce nebo krabičce na klobouk. Výhodou tohoto řešení je, že nemusíte hledat vázu pro květiny: jsou na květinové houbě a mohou zůstat bez vody celý večer.

Muži si také zaslouží květinu

Jaké květiny můžete dát muži? Charakteristické znaky mužské kytice:

  • Minimalistické balení v přísných odstínech: hnědá, vínová, černá, zelená.
  • Hojnost bylin a zeleně: eukalyptus, bergros, kapradiny.
  • Tmavší barvy: Bílá a růžová zde nejsou na místě.
  • Specifické druhy květin, které zdůrazňují odvahu a vůdcovství: gladioly, kosatce, tmavé orchideje, černé kaly, anturie, zvonky.

Vyhněte se trapasu – papír jde, celofán zůstává!

Důležitým trendem v moderní floristice je udržitelnost. Vaše partnerka bude polichocena, pokud jí vyberete kytici s minimálním množstvím obalů z recyklovatelných materiálů: kraftový papír, sisal, síťovina. Na druhou stranu plast, ačkoli vypadá dobře, nevyhnutelně přispívá ke světovému odpadu.

Otázky a odpovědi:

Jaké květiny darovat ženě?

Tradiční květiny pro ženy, které naznačují romantický vztah a váš zájem o mladou osobu, jsou růže, eustomy, orchideje, lilie, pivoňky. Přijatelné jsou pryskyřníky, frézie, tulipány a další jarní květiny.

Na první schůzce je lepší nedávat bílé kaly, karafiáty, anturie, gladioly, kosatce.

Co znamená devět růží?

Devět růží je podle květinové etikety poměrně neutrální kytice, která může znamenat jak vyjádření přátelství, tak omluvu za nevhodné slovo nebo čin, ale i vyjádření uznání. Pokud však na druhém a dalším rande dáte 9 růží, může to být chápáno jako „zůstaňme přáteli“.

Kolik květin darovat?

Na první schůzce jsou vhodné monokytické kytice ze tří, sedmi, jedenácti květin, ale nejlepší možností je zvolit komplexní květinové aranžmá z několika druhů květin. Pak na počtu pupenů nezáleží.

Co je květ lásky?

Nejvhodnějšími květinami pro vyjádření lásky jsou šarlatové nebo růžové růže, šarlatové tulipány a také pivoňky.

Jaké květiny na oslavu? 

Většina květin prodávaných v květinářstvích a stáncích je sama o sobě svátkem. Vyberte si ty, které se příjemci vaší kytice líbí nejvíce.

Napsat komentář