HOBBYMANIE(5)

Italské recepty: Smažené paccheri plněné houbami

Příprava plněných paccheri není nijak složitá. Můžete ji nabídnout jako lehkou letní večeři, příjemně překvapíte i své hosty. Při konzumaci nepotřebujete ani příbory – jí se rukama jako chlebíčky nebo jednohubky.

Co budete potřebovat:

500 g těstovin paccheri, 300 g hub (žampiony, hříbky a další, podle toho, co najdete v lese), 2 lžíce oleje, 2 cibule šalotky, 2 bílky, 50 g parmezánu (lze nahradit jiným sýrem), sůl, pepř, vejce a strouhanku na obalování, olej na smažení

Jak na to:

Těstoviny vložte dle návodu do osolené vroucí vody a uvařte na skus – jak říkají Italové: al dente. Sceďte, prolijte studenou vodou a lehce zakapejte olejem, aby se neslepily.

Připravte si náplň: na oleji osmažte krátce cibulku, přidejte nadrobno nasekané houby, osolte, opepřete a orestujte do měkka. Přidejte vidličkou rozšlehané bílky a nastrouhaný sýr, stáhněte z tepla a dobře promíchejte. Houbovou fáš nechte krátce vychladnout (ne zcela), vložte do jednorázového sáčku, ustřihněte špičku a naplňte předvařené těstoviny. Každý naplněný kousek poté obalte v rozšlehaném vajíčku a následně ve strouhance. Smažte v rozpáleném oleji dozlatova. Podávejte s letním salátem.

Autorka: Marcela Matyášová

Zdroj: pensieriefornelli.it

Napsat komentář