HOBBYMANIE(5)

Jak rychle a efektivně zhubnout?

Trápí vás nějaké to kilo navíc? Neobléknete se do oblíbených kalhot nebo šatů? Chcete se svému partnerovi ještě víc líbit? Přemýšlíte, jak se rychle a efektivně zbavit nechtěných kil navíc? Inspirujte se našimi tipy a zapracujte na svojí postavě.

Když se řekne hubnutí

Otázku, jak rychle a efektivně zhubnout, si už aspoň jednou položil snad každý z nás. Co to hubnutí ale vlastně znamená?

Hubnutím rozumíme proces, kdy dojde ke snižování tělesné hmotnosti jedince a dochází k němu ve chvíli, kdy příjem energie nepokryje energetickou potřebu organismu. Většinou jde o úbytek tukové tkáně, která tvoří přirozenou energetickou rezervu savců, může ale být způsobeno i ztrátou svalové tkáně.

Jak začít hubnout a pracovat na vysněné postavě?

Mnozí z nás si myslí, že musí začít hladovět nebo držet nějakou přísnou dietu. To ale není ta nejlepší cesta za vysněnou postavou. Kromě toho, že třeba vůbec nezhubneme taky zatížíme naše tělo. Tak jak na to správně?

Tip číslo jedna: Vsaďte na správnou stravu

Kdo chce zdravě hubnout, ten by měl začít u zdravých stravovacích návyků. Mezi ně rozhodně nepatří návštěva fastfoodů, konzumace smažených jídel a cukrovinek. Jaká jsou pravidla zdravého stravování?

  • Jezte vyváženou stravu.
  • Snižte příjem sacharidů, dorovnejte to příjem bílkovin a zdravých tuků.
  • Jezte menší porce a častěji, ideálně 3 – 5x denně. Den začněte snídaní, nezapomínejte ani na oběd nebo večeři.
  • Zařaďte do jídelníčku dostatek vlákniny.
  • Konzumujte čerstvé ovoce a zeleninu, pochutnejte si i na ořechách a různých semenech.
  • Jezte pomalu, nepřejídejte se.

Tip číslo dva: Dodržujte pitný režim

Každý den bychom měli vypít 2-3 litry tekutin, ideálně čisté vody, vody ochucené citronem nebo neslazených čajů. Pijte průběžně celý den, nesnažte se večer dohnat to, co jste přes den nevypili. To tělu spíš ublížíte.

Zdroj: Fotobanka

Tip číslo tři: Nezapomínejte na pohyb

Bez pohybu to prostě nepůjde. Naše tělo ho potřebuje, nastartuje spalování, zlepší vám náladu, přispěje ke správnému fungování kostí a svalů. Nemusíte hned chodit do posilovny, stačí si vyrazit na svižnou procházku, projet se na kole, zaplavat si, zacvičit si jógu.

Víte, že důležitá je u pohybu pravidelnost? Zkuste si několikrát za týden najít půlhodinku času a protáhněte svoje tělo.

Tip číslo pět: Pořádně se vyspěte

Ano, i spánek se podílí na hubnutí. Když se dobře nevyspíte, nebude vás nic bavit, budete otrávení a bez energie. Dlouhodobým nedostatkem spánku si navíc zaděláte na problémy s imunitou, bude se vám i špatně hubnout.

Náš tip na závěr: Nebaví vás připravovat si dietní jídla a počítat kalorie? Vyzkoušejte KetoMix, dietu založenou na zvýšeném příjmu proteinů a omezeném příjmu sacharidů.

Napsat komentář