HOBBYMANIE(5)

Jak zařídit ložnici?

Zdá se vám vaše ložnice zastaralá a rádi byste ji zmodernizovali? Nebo si zařizujete úplně novou ložnici? V každém případě jistě chcete, abyste se v ní cítili dobře, byla útulná a jako stvořená pro kvalitní spánek. Jak na to? Poradíme vám!

Ložnice patří mezi nejdůležitější místnosti v bytě

Každý se potřebuje dobře vyspat. Každý potřebuje fungovat, a to bez pořádného odpočinku prostě nejde. Schválně. Jak se po ránu cítíte? Jste nabuzení a plní energie, nebo se cítíte unavení a nejradši byste se zase zachumlali do peřin? Víte, že na to má vliv i zařízení ložnice?

Srdce ložnice = postel

Naprosto zásadním kouskem nábytku v ložnici je postel. Jak by také ne, v ložnici se přece spí. No a na čem většina z nás spí? Jasně, na posteli. Vybírejte ji jako první, až pak přijde na řadu další vybavení. Při jejím výběru vycházejte nejen z toho, kolik lidí na ní bude ležet, ale i z rozměrů ložnice. Dbejte také na to, aby mezi postelí a dalším nábytkem zůstalo asi 90 cm volného prostoru.

Postel by měla být z kvalitního materiálu, nesmí vrzat a samozřejmě musí něco vydržet. Jakmile v ní máte jasno, doplňte ji o matraci a povlečení. K zahození rozhodně není ani chránič matrace.

Vedle postele má místo noční stolek

Po obou stranách postele by neměl chybět noční stolek, ideálně alespoň s jednou zásuvkou, do které se vejde spousta drobností, které nechcete pokládat na stolek. Jeho výška by měla plus mínus odpovídat výšce postele s matrací, vzhled stolku má samozřejmě ladit se samotnou postelí i ostatním vybavením ložnice.

Víte, že na nočním stolku má své místo noční lampička? Pokud ji tam z nějakého důvodu nechcete, můžete si pořídit závěsnou lampičku.

Hodí se i šatní skříň

Kam jinam si uložit svršky? Ty, které nepoužíváte možná schováte do úložného prostoru postele, sedačky nebo někam jinam, ale ty, co nosíte, ty je třeba mít neustále po ruce, krásně vyžehlené a připravené obléknout.

Náš tip: Pokud nemáte samostatnou šatnu, vsaďte na šatní skříň se zrcadlem, ať rovnou můžete kontrolovat, jak vám to sluší.

Zdroj: fotobanka

Chybět by neměla komoda

Ložnice sice má být vzdušná a s dostatkem volného prostoru, na druhou stranu je třeba v ní mít nábytek, do kterého uložíte i drobnější kousky oblečení, třeba spodní prádlo. K tomu je jako stvořená komoda s dostatečně hlubokými zásuvkami.

Dámy ocení toaletní stolek

Kde jinde pečovat o svůj vzhled než u toaletního stolku? Pokud vám to prostor dovolí, umístěte ho do ložnice, ať se k němu můžete posadit večer před tím, než ulehnete do postele, ale i ráno, jakmile z ní vstanete.

Vrhněte se i na výběr bytového textilu

Ložnice, to není jen postel a nábytek. V takové místnosti byste se určitě dobře necítili. Zútulněte ji dobře zvoleným bytovým textilem v podobě polštářků, povlečení, závěsů, záclon, přehozu na postel apod.

Napsat komentář