HOBBYMANIE(5)

Jaké pojistky dnes zařídíte online?

Plánujete dovolenou a přemýšlíte, co všechno musíte zařídit? Chcete chránit sebe i svoje blízké pro případ nějaké nepříjemné nepředvídatelné události? Pořizujete si nový byt, dům nebo vůz? I když jde o naprosto odlišné věci, mají něco společného. Ptáte se, co? No přeci pojištění!

Auto musíte pojistit, minimálně mu sjednat povinné ručení. Životní pojištění by taky měl mít sjednané každý, stejně tak cestovní pojištění ve chvíli, kdy vyrážíte vstříc dobrodružství. No a pojištění majetku, o tom snad není ani třeba se zmiňovat. Pojištění je prostě věc, která nás provází napříč životem, mění se ale doba a s ní i způsob sjednání.

Co všechno můžete pojistit online?

Dneska už není třeba obcházet jednotlivé pojišťovny a nechávat si vypracovat nabídky. Dnešní doba je moderní, s tím souvisí i možnost vyřešit hromadu věcí online, bez nutnosti osobního kontaktu. A pojištění k nim rozhodně patří. Co zvládnete pojistit online?

Pojištění majetku by měl řešit každý vlastník nemovitosti

Ať už vlastníte byt, dům nebo jinou obyvatelnou nemovitost, určitě byste si ji měli pojistit proti živlům, záplavám, vykradení a poškození vandaly. Pojistit si můžete jak stavbu jako takovou díky pojištění nemovitosti, tak její vybavení (prostřednictvím pojištění domácnosti).

Každé auto musí mít sjednané aspoň povinné ručení

Ať už jste si pořídili nové nebo starší ojeté auto, než se s ním vydáte na pozemní komunikaci, musíte mu sjednat povinné ručení. Jak už název napovídá, jde o povinné pojištění, které musí mít každé auto. Je to logické, chrání vás totiž proti důsledkům škod, které provozem svého auta způsobíte někomu jinému.

Opakem je havarijní pojištění, jehož sjednání je dobrovolné a chrání vás před škodami, které vzniknou na vašem voze.

Víte, že když pojišťovna plní v rámci povinného ručení, vyplácí pojistné tomu, komu jste způsobili škodu? Když bude pojišťovna plnit v rámci havarijního pojištění, vyplácí peníze vám i přesto, že jste škodu zavinili? Tedy aspoň tehdy, pokud jste se nedopustili něčeho, co je z plnění vyloučeno.

Zdroj: fotobanka

Bez cestovního pojištění nikam nejezděte

Chystáte se na dovolenou? Kromě oblečení a další potřebné výbavě si nezapomeňte sjednat taky cestovní pojištění. Zvládnete to online během 5 minut, klidně i cestou na letiště.

Jeho nejdůležitější součástí je pojištění léčebných výloh, ze kterého by v případě potřeby byly hrazeny náklady na ošetření, hospitalizaci i transport do nemocnice nebo v některých případech zpět do ČR. Kromě léčebných výloh by mělo obsahovat i asistenční služby a pojištění odpovědnosti. To oceníte tehdy, kdy někomu jinému neúmyslně způsobíte škodu na zdraví nebo majetku.

Náš tip: Pohlídejte si výluky z pojištění, tedy situace, na které se pojištění nevztahuje.

I životní pojištění si sjednáte online

Životní pojištění kryje rizika spojená s Vaším životem a zdravím. O jeho sjednání by měl uvažovat hlavně ten, na kom je někdo finančně závislý. Patří do něj dvě základní skupiny pojištění – čistě rizikové a tzv. rezervotvorné, v rámci kterého se část pojistného investuje na finančním trhu. Čistě rizikové pojištění pak zahrnuje pojištění invalidity, úrazu, hospitalizace, závažných onemocnění, dlouhodobé pracovní neschopnosti i pojištění pro případ smrti.

Napsat komentář